fbicon
×
Боя интериорна capalatex b1 10л caparol 9107010 - 1

Боя интериорна capalatex b1 10л caparol 9107010

референтен номер ds60029 | наличност 10 бр.
218,24 лв.

Интериорна висококачествена матова боя.

 

Сфера на приложение

CapaLatex е висококачествена боя, с висока покривност и наситено бял цвят, за вътрешно боядисване на стени и тавани с високо натоварване. Боя без разтворител, приложима за  помещения в жилища или работни места.  Може да се използва с отлични резултати при ремонти и като финишен слой върху грапави , релефни, отпечатани тапети,  както и върху тапети от стъклени влакна. 

Свойства

  • Без разтворители, без омекотители

  • Не образува мъгла при  пръскане

  • Разтворима във вода, екологична, със слаба миризма

  • Дифузионна способност

  • Много добра покривна способност

  • Често е достатъчен един единствен слой боя.

Данни съгласно DIN EN 13 300

Износване при мокро триене:  Клас 2, отговаря на устойчивостта на триене според стария стандарт DIN 53 778
Покривност :  клас 1, при   8 m2/lt. респективно около 125 ml/m². Гланц: Матова. Максимална гранулация: Фина (<100μm).

Опаковка/Вместимост съд

10 L l

Свързващо вещество

На база синтетични смоли съгласно DIN 55 945.

Плътност

Около 1,45 g/cm³

Цвят Бял.
Бялата боя CapaLatex  може да се оцвети с оцветители CaparolColor Vollton-und Abtönfarben  или  AVA-Amphibolin   Vollton   und Abtönfarben. При ръчно тониране е необходимо да се  смеси цялото количество боя, за да се  избегне получаването на различни нюанси  на боята.

Съхранение

На прохладни места, предпазен от замръзване и от слънчеви лъчи

Запомнете

Да се съхранява на недостъпни за деца места. При контакт с очите измийте веднага с вода. Да се избягва вдишване на боя при пръскането и. Да не се разлива във води, канализация или в почвата. Други указания: вижте техническия лист за безопасност.

Изграждане на покритието

Равномерен слой боя CapaLatex , разредена с макс, 5 % вода.
Върху контрастните и силно или неравномерно абсорбиращи повърхности  се нанася първо един грундиращ слой от боята, разредена с макс. 10% вода.  

Начини на нанасяне

Нанася се с четка, с мече, или уреди за пръскане. 
Пръскане: Ъгъл на пръскане:  50° Дюза:                      0,021-0,026″ Налягане:              150-180 бара Уредите се почистват с вода след употреба

Разход

Около 125 ml/m2, върху гладки основи. Разходът нараства при нанасяне върху груби основи. Точният разход се определя след проби.

Минимална температура на работа и съхнене

+ 5°C за основа и въздух.

Време за съхнене

При +20°C и 65% относителна влажност на въздуха изсъхва по повърхността след 4-6
часа и може да се нанесе нов слой.  Изсъхва в дълбочина и може да се подложи на натоварване след около 3 дни.  При по-ниски температури и по-голяма влажност на въздуха времето за съхнене се удължава.

Запомнете

За да се избегнат видими застъпки  да се боядисва наведнъж,  мокро върху мокро. При нанасяне с пръскане Airless , боята трябва да се хомогенизира и да се прецеди преди употреба. При използване на дълбочинен грунд Caparol-Tiefgrund TB в затворени помещения може да се появи специфична миризма на разтворител . Поради това се препоръчва подходящо проветряване на работното помещение. При чувствителни среди се препоръчва използването на грунд, AmphiSilan-Putzfestiger, който не съдържа ароматични вещества и е със слаба миризма.


Препоръчани основи и подготовката им


Основите трябва да са чисти, сухи и без разделящи субстанции.Нови или вече налични цели термоизолационни системи с краен слой мазилки на базата на синтетични смоли, силиконови смоли, силикатни смоли,  варо-циментови мазилки (P II):
Мазилки от групи P II и P III:

Твърдите мазилки, с нормална абсорбция се боядисват без предварително грундиране. Върху порьозни, песъчливи, абсорбиращи основи се нанася един слой грунд OptiGrund E.L.F., респективно CapaSol L.F.Гипсови шпакловки и мазилки от групи  P IV:
Нанася се един слой Caparol Haftgrund. Гипсовите мазилки се шлайфат при необходимост. Отстранява се праха и се нанася един слой Caparol-Tiefgrund TB.Строителни гипсови плоскости:
Върху абсорбиращите плоскости се нанася един слой грунд OptiGrund E.L.F. или Caparol-Tiefgrund TB. Върху много твърди и гладки плоскости се нанася един слой адхезионен грунд Caparol Haftgrund.Плоскости от гипс-картон:
Следите от шпакловка се  шлайфат. Меките и шлайфаните гипсови зони се укрепват с дълбочинен грунд Caparol-Tiefgrund TB. След това се нанася един слой боя като грунд или адхезионен грунд  Caparol-Haftgrund, OptiGrund E.L.F. или CapaSol L.F. При плоскостите с петна от  водоразтворими вещества  се нанася един слой филтриращ грунд Caparol AquaSperrgrund. Вижте техническия лист на AquaSperrgrund.Бетон:
Евентуалните остатъци от ронливи вещества, и от прахообразни, песъчливи вещества се отстраняват.Газобетон:
Грундира се с Capaplex разреден с вода в пропорция 1:3.Зидовете от тухли от варовиков камък и  от неизмазани тухли:
Боядисват се без предварителна подготовка.Покрити с боя повърхности в добро състояние: 
Предходните соеве матова боя, леко абсорбиращи, се боядисват без предварителна обработка. Стари слоеве лак или гланцови покрития се шлифоват до матово и се грундират с Caparol-Haftgrund.Повърхности с повредена боя: 
Повредените повърхности покрити с лак,цветни дисперсии или мазилки на базата на синтетични смоли се отстраняват. Върху гладки, леко абсорбиращи повърхности се нанася един слой адхезионен грунд Caparol-Haftgrund. Абсорбиращите, порьозни и песъчливи повърхности се грундират с  OptiGrund E.L.F., респективно с CapaSol L.F. Повредените слоеве минерална боя се отстраняват механично и се почистват от прах.Нанася се един слой грунд  Caparol-Tiefgrund TB.Слоеве боя на базата на лепило: 
Измива се добре повърхността и се нанася един слой дълбочинен грунд Caparol-Tiefgrund TB. Небоядисани грапави, релефни или отпечатани тапети: 
Боядисват се без предварителна обработка.Нездрави  тапети: 
Изцяло се отстраняват. Измиват се остатъците от хартия и лепило. Нанася се един слой дълбочинен грунд Caparol-Tiefgrund TB.Атакувани от мухъл повърхности: 
Мухълът, респективно гъбите се отстраняват механично с четка и мокро остъргване. След това основите се третират с Capatox и се оставят да изсъхнат добре. При много устойчиви петна, крайното покритие се полага със слой Indeko-W, Malerit-W или Fungitex-W.Повърхности с петна от никотин, вода, сажди или мазнини:
Петната от никотин, сажди или мазнини се  измиват с вода и обезмасляващ почистващ препарат,след което се оставят да изсъхнат добре. Сухите петна от вода се почистват на сухо, с четка, Нанася се един слой изолиращ грунд  Caparol AquaSperrgrund (технически лист нр. 384) При силно замърсените повърхности ще се използва като горен слой Caparol IsoDeck. (технически лист нр. 848). Дърво и дървен материал: 
Нанася се разредена с вода екологичната боя, Capacryl Acryl-Lacken или Capacryl PU-Lacken.Малки повредени повърхности: 
След подходяща подготовка се поправят съгласно указанията за обработка с Caparol Akkordspachtel и ако е необходимо,се нанася един слой боя като грунд.

Предупреждение и препоръки за безопасност

Да се съхранява на недостъпни за деца места. При контакт с очите измийте веднага с вода. 
Да се избягва вдишване на боя при пръскането и. Да не се разлива във води, канализация или в почвата. Други указания: вижте техническия лист за безопасност.

Обезвреждане

Рециклират се само празни опаковки. Течните остатъци от материала могат да се изхвърлят като остатъци от бои на водна основа,  а сухите остатъци от материала като втвърдени бои или домакински отпадъци.

Състав

Екологична рецепта, с намалено съдържание на замърсяващи вещества, с основа водна дисперсия от стирен-акрилни съполимери, с пълнители, пигменти, добавки, консерванти. 

Код на продукта

M-DF01

Гранични стойности, разрешени от ЕС за  съдържание на ЛОС

За тези продукти (категория A/a): 75 g/l (2007) 30 g/l (2010). Този продукт съдържа макс. 30 g/l ЛОС

Техническа информация

В тази публикация не могат да се разгледат всички основи, срещани на практика, както и 
техническата им подготовка. При необходимост от подготовка на основи, различни от представените в тази техническа информация, трябва да се консултирате с техническо лице на Caparol или с наши търговски  представители. Ще се радваме да Ви предложим подробни съвети, за всеки отделен обект.

Цвят
Бял
Разфасовка
10 кг
10 бр.

10 продукта в същата категория