Боя интериорна capalatex b1 10л caparol 9107010 - 1

Боя интериорна capalatex b1 10л caparol 9107010

ds60029 | 10 Артикула
218,24 лв.

Интериорна висококачествена матова боя.

Описание

Сфера на приложение

CapaLatex е висококачествена боя, с висока покривност и наситено бял цвят, за вътрешно боядисване на стени и тавани с високо натоварване. Боя без разтворител, приложима за  помещения в жилища или работни места.  Може да се използва с отлични резултати при ремонти и като финишен слой върху грапави , релефни, отпечатани тапети,  както и върху тапети от стъклени влакна. 

Свойства

  • Без разтворители, без омекотители

  • Не образува мъгла при  пръскане

  • Разтворима във вода, екологична, със слаба миризма

  • Дифузионна способност

  • Много добра покривна способност

  • Често е достатъчен един единствен слой боя.

Данни съгласно DIN EN 13 300

Износване при мокро триене:  Клас 2, отговаря на устойчивостта на триене според стария стандарт DIN 53 778
Покривност :  клас 1, при   8 m2/lt. респективно около 125 ml/m². Гланц: Матова. Максимална гранулация: Фина (<100μm).

Опаковка/Вместимост съд

10 L l

Свързващо вещество

На база синтетични смоли съгласно DIN 55 945.

Плътност

Около 1,45 g/cm³

Цвят Бял.
Бялата боя CapaLatex  може да се оцвети с оцветители CaparolColor Vollton-und Abtönfarben  или  AVA-Amphibolin   Vollton   und Abtönfarben. При ръчно тониране е необходимо да се  смеси цялото количество боя, за да се  избегне получаването на различни нюанси  на боята.

Съхранение

На прохладни места, предпазен от замръзване и от слънчеви лъчи

Запомнете

Да се съхранява на недостъпни за деца места. При контакт с очите измийте веднага с вода. Да се избягва вдишване на боя при пръскането и. Да не се разлива във води, канализация или в почвата. Други указания: вижте техническия лист за безопасност.

Изграждане на покритието

Равномерен слой боя CapaLatex , разредена с макс, 5 % вода.
Върху контрастните и силно или неравномерно абсорбиращи повърхности  се нанася първо един грундиращ слой от боята, разредена с макс. 10% вода.  

Начини на нанасяне

Нанася се с четка, с мече, или уреди за пръскане. 
Пръскане: Ъгъл на пръскане:  50° Дюза:                      0,021-0,026″ Налягане:              150-180 бара Уредите се почистват с вода след употреба

Разход

Около 125 ml/m2, върху гладки основи. Разходът нараства при нанасяне върху груби основи. Точният разход се определя след проби.

Минимална температура на работа и съхнене

+ 5°C за основа и въздух.

Време за съхнене

При +20°C и 65% относителна влажност на въздуха изсъхва по повърхността след 4-6
часа и може да се нанесе нов слой.  Изсъхва в дълбочина и може да се подложи на натоварване след около 3 дни.  При по-ниски температури и по-голяма влажност на въздуха времето за съхнене се удължава.

Запомнете

За да се избегнат видими застъпки  да се боядисва наведнъж,  мокро върху мокро. При нанасяне с пръскане Airless , боята трябва да се хомогенизира и да се прецеди преди употреба. При използване на дълбочинен грунд Caparol-Tiefgrund TB в затворени помещения може да се появи специфична миризма на разтворител . Поради това се препоръчва подходящо проветряване на работното помещение. При чувствителни среди се препоръчва използването на грунд, AmphiSilan-Putzfestiger, който не съдържа ароматични вещества и е със слаба миризма.


Препоръчани основи и подготовката им


Основите трябва да са чисти, сухи и без разделящи субстанции.Нови или вече налични цели термоизолационни системи с краен слой мазилки на базата на синтетични смоли, силиконови смоли, силикатни смоли,  варо-циментови мазилки (P II):
Мазилки от групи P II и P III:

Твърдите мазилки, с нормална абсорбция се боядисват без предварително грундиране. Върху порьозни, песъчливи, абсорбиращи основи се нанася един слой грунд OptiGrund E.L.F., респективно CapaSol L.F.Гипсови шпакловки и мазилки от групи  P IV:
Нанася се един слой Caparol Haftgrund. Гипсовите мазилки се шлайфат при необходимост. Отстранява се праха и се нанася един слой Caparol-Tiefgrund TB.Строителни гипсови плоскости:
Върху абсорбиращите плоскости се нанася един слой грунд OptiGrund E.L.F. или Caparol-Tiefgrund TB. Върху много твърди и гладки плоскости се нанася един слой адхезионен грунд Caparol Haftgrund.Плоскости от гипс-картон:
Следите от шпакловка се  шлайфат. Меките и шлайфаните гипсови зони се укрепват с дълбочинен грунд Caparol-Tiefgrund TB. След това се нанася един слой боя като грунд или адхезионен грунд  Caparol-Haftgrund, OptiGrund E.L.F. или CapaSol L.F. При плоскостите с петна от  водоразтворими вещества  се нанася един слой филтриращ грунд Caparol AquaSperrgrund. Вижте техническия лист на AquaSperrgrund.Бетон:
Евентуалните остатъци от ронливи вещества, и от прахообразни, песъчливи вещества се отстраняват.Газобетон:
Грундира се с Capaplex разреден с вода в пропорция 1:3.Зидовете от тухли от варовиков камък и  от неизмазани тухли:
Боядисват се без предварителна подготовка.Покрити с боя повърхности в добро състояние: 
Предходните соеве матова боя, леко абсорбиращи, се боядисват без предварителна обработка. Стари слоеве лак или гланцови покрития се шлифоват до матово и се грундират с Caparol-Haftgrund.Повърхности с повредена боя: 
Повредените повърхности покрити с лак,цветни дисперсии или мазилки на базата на синтетични смоли се отстраняват. Върху гладки, леко абсорбиращи повърхности се нанася един слой адхезионен грунд Caparol-Haftgrund. Абсорбиращите, порьозни и песъчливи повърхности се грундират с  OptiGrund E.L.F., респективно с CapaSol L.F. Повредените слоеве минерална боя се отстраняват механично и се почистват от прах.Нанася се един слой грунд  Caparol-Tiefgrund TB.Слоеве боя на базата на лепило: 
Измива се добре повърхността и се нанася един слой дълбочинен грунд Caparol-Tiefgrund TB. Небоядисани грапави, релефни или отпечатани тапети: 
Боядисват се без предварителна обработка.Нездрави  тапети: 
Изцяло се отстраняват. Измиват се остатъците от хартия и лепило. Нанася се един слой дълбочинен грунд Caparol-Tiefgrund TB.Атакувани от мухъл повърхности: 
Мухълът, респективно гъбите се отстраняват механично с четка и мокро остъргване. След това основите се третират с Capatox и се оставят да изсъхнат добре. При много устойчиви петна, крайното покритие се полага със слой Indeko-W, Malerit-W или Fungitex-W.Повърхности с петна от никотин, вода, сажди или мазнини:
Петната от никотин, сажди или мазнини се  измиват с вода и обезмасляващ почистващ препарат,след което се оставят да изсъхнат добре. Сухите петна от вода се почистват на сухо, с четка, Нанася се един слой изолиращ грунд  Caparol AquaSperrgrund (технически лист нр. 384) При силно замърсените повърхности ще се използва като горен слой Caparol IsoDeck. (технически лист нр. 848). Дърво и дървен материал: 
Нанася се разредена с вода екологичната боя, Capacryl Acryl-Lacken или Capacryl PU-Lacken.Малки повредени повърхности: 
След подходяща подготовка се поправят съгласно указанията за обработка с Caparol Akkordspachtel и ако е необходимо,се нанася един слой боя като грунд.

Предупреждение и препоръки за безопасност

Да се съхранява на недостъпни за деца места. При контакт с очите измийте веднага с вода. 
Да се избягва вдишване на боя при пръскането и. Да не се разлива във води, канализация или в почвата. Други указания: вижте техническия лист за безопасност.

Обезвреждане

Рециклират се само празни опаковки. Течните остатъци от материала могат да се изхвърлят като остатъци от бои на водна основа,  а сухите остатъци от материала като втвърдени бои или домакински отпадъци.

Състав

Екологична рецепта, с намалено съдържание на замърсяващи вещества, с основа водна дисперсия от стирен-акрилни съполимери, с пълнители, пигменти, добавки, консерванти. 

Код на продукта

M-DF01

Гранични стойности, разрешени от ЕС за  съдържание на ЛОС

За тези продукти (категория A/a): 75 g/l (2007) 30 g/l (2010). Този продукт съдържа макс. 30 g/l ЛОС

Техническа информация

В тази публикация не могат да се разгледат всички основи, срещани на практика, както и 
техническата им подготовка. При необходимост от подготовка на основи, различни от представените в тази техническа информация, трябва да се консултирате с техническо лице на Caparol или с наши търговски  представители. Ще се радваме да Ви предложим подробни съвети, за всеки отделен обект.

Детайли за продукта

Продукт бои, лакове, грундове
Бял латекс
Цвят
Бял
Разфасовка
10 кг
10 Артикула

10 продукта в същата категория