fbicon
×

Чаши

Показване на 1-40 of 74 продукта

     Чашите са изделия, които присъстват неизменно в нашето ежедневие. За топли напитки, за безалкохолни напитки, за алкохол – тези съдове се срещат в домакинството на всеки дом или обществена сграда.

     За повечето хора денят обичайно започва с чаша кафе, а вечер не рядко приключва с алкохолно питие. Често имаме и любима чаша, с която пием кафе или чай или чаши, които ни навяват спомени или свързваме с определени хора. Чашите са и сред артикулите, които много често се избират за подаръци. Те са най-разнообразни по форма, големина, предназначение и материал, от който са изработени – стъкло, порцелан, пластмаса, глина, дърво, камък, полистирол, пластмаса, алуминий или друг метал.

     Удоволствието от една напитка е пълно, когато се консумира в правилната чаша. Така както пием кафе в порцеланови чаши, защото те не променят аромата и вкусовите му качества, е добре да пием различните напитки в определените за тях чаши.

     Така например чашите за вино се разделят на три основни групи – за бяло вино, за червено вино и за пенливи вина.

     Чашите за бяло вино са по-малки, с леко заострен връх, което позволява вкусът да бъде усетен по-силно. По-малкият размер чаши позволява ароматите да бъдат запазени, поддържа се по-ниска температура и киселинността е по-силно изразена.

     Подходящи за бяло вино са и чашите тип „лале“ – те са издължени и по този начин запазват аромата по дълго, така че вкусът да бъде усетен още при първата глътка. 

     Чашата за червено вино също е тип „лале“, но по-висока и по-широка, което прави течността по-обемна. С по-големите чаши се увеличава усещането на ароматите, намалява се ароматът на етанол и се омекотява вкусът на виното чрез по-широкия отвор в края й. За червени вина с по-висока киселинност са подходящи отново чаши тип „лале“, но по-малки и по-обли. Това позволява спокойно завъртане на чашата преди дегустация, за да може ароматът на виното да се разкрие напълно.

     За пенливо вино или шампанско чашата е висока и тънка с цел осигуряване малка площ на напитката, което помага за задържането на балончетата. Това е особено важно за пенливото вино, защото мехурчетата са самият носител на аромата. 

     Формата на турската чаена чаша пък допринася за бързото охлаждане на течността отгоре и задържа топлината на дъното за дълго време.

     В dshome.bg ще откриете разнообразие от стъклени, порцеланови и пластмасови чаши в най-различни цветове и форми, с които можете да обновите посудата в дома си или пък да зарадвате близки и приятели. Онлайн магазинът ни предлага чаши за ракия, за уиски, за шампанско, за мартини, за вино, за бира, за чай, за вода. В асортимента на dshome.bg ще откриете и универсални пластмасови чаши с дръжка или без, в най-различни цветове (червен, син, тъмносин, оранжев, лилав, зелен, жълт, графит, бордо).

     Можете да си набавите и комплекти от чаши –  с 3, 6, 12, 18 броя. Сред предложенията са комплект от 12 или 18 чаши от синьо стъкло, комплект от 6 стъклени чаши за чай с дръжка, комплект от 3 чаши за бира, комплект от 6 чаши за уиски, комплект от 6 чаши за вода и др. 

     Разнообразие има и в големината и вместимостта на артикулите. Чашите в dshome.bg са предимно турско производство. Те са качествени, здрави и издръжливи.

     Разгледайте и предложенията за други съдове в категория домакинство в dshome.bg – чинии, тенджери, тигани, купи, сервизи