fbicon
×

Прибори за готвене и сервиране

Показване на 1-40 of 73 продукта

Прибори за готвене и сервиране – направете кулинарния процес лесен и ефективен

   Приготвянето и сервирането на определени храни е много по-лесно и ефективно, когато разполагаме с необходимите кухненски прибори. Така например много по-лесно и безопасно бихме обелили картофи с белачка отколкото с обикновен нож. Разсипването на паста или салати също би се случило бързо и лесно, ако имаме под ръка специални щипки. В този раздел от продуктовата база на DS Home ще откриете различни прибори, които ще Ви бъдат изключително полезни при приготвянето и сервирането на определени ястия или десерти, поднасянето на коктейли, приготвянето на барбекю и т. н.

Кои са най-често използваните прибори за готвене и сервиране

• Щипките за сервиране са едни от най-често използваните кухненски помощници. Обикновено са изработени от неръждаема стомана, но се предлагат и такива, изработени от алуминий, пластмаса, дърво и силикон. Производителите предлагат щипки за салата, за паста, за сладкиши, за захар, за лед, за хляб/тестени изделия, за барбекю/скара, за охлюви и др.

• Изключително практични са и шпатулите за сервиране, особено когато трябва да поднесем торта или кекс. С такъв прибор може да се сервира и пица, месо или риба.

• Бъркалки/лъжици за готвене - използват се за разбъркване или смесване на съставките по време на готвене.

• Освен че са незаменими при сервиране на супа или таратор или приготвяне на палачинки, черпаците са много полезни и за измерване на определено количество храна. Приема се, че стандартният черпак е с вместимост 0,14 л, но има и по-малки и по-големи черпаци.

• Решетъчните лъжици са идеални за отцеждане на излишната вода или мазнина при готвене и пържене. С тях можете и да миете плодове, зеленчуци и др. направо под течащата вода. 

• Белачката за картофи е основен кухненски прибор, който се използва за белене на картофи или други зеленчуци.

• Лъжици за сладолед – с тяхна помощ ще можете да оформите идеални топки сладолед и така да увеличите удоволствието от консумацията на ледения десерт.

Това са сред най-често използваните кухненски принадлежности, улесняващи процеса на готвене и сервиране. Не по-малко полезни и практични са кухненските прибори като отварачки, бъркалки, рендета, мелнички, сита, точилки, мерителни лъжички, орехотрошачки и др.

Защо е добре да разполагаме с кухненски прибори за готвене и сервиране

Правилните кухненски прибори правят готвенето и сервирането на храна по-лесно и по-ефективно. Ако разполагате с правилния нож много по-бързо ще нарежете зеленчуци и месо или ще почистите риба. Пресите за чесън, рендетата, различните видове резачки - всички те ще са ви нужни, за да можете да обработвате храната по-бързо. Така ще приготвяте желаните ястия по-бързо и по-прецизно.

Не на последно място красивите кухненски прибори могат да допринесат и за естетиката на вашата кухня и стилното сервиране на ястията.

Какво предлага DS Home

В тази продуктова група на онлайн магазина ни можете да откриете най-различни кухненски принадлежности, с високо качество, стилен дизайн и достъпни цени. Предлаганите от DS Home продукти са на марките HORECANO, METALTEX, NARIN, ZEPHYR, LUIGI FERRERO и др. Разгледайте нашите предложения и си набавете необходимите кухненски помощници. 

Поръчайте на изгодни цени от DS Home с бърза и безплатна доставка до магазините ни в София, Варна, Бургас, Добрич. Можем да доставяме и чрез куриер до всяка точка и обект в страната.