×

Други прибори

Показване на 1-45 of 61 продукта

     Приготвянето и сервирането на определени храни е много по-лесно, когато разполагаме с необходимите кухненски прибори. Така например много по-лесно и бързо бихме обелили картофи с белачка отколкото с обикновен нож. Разсипването на паста или салати също е много по-лесно, ако имаме под ръка специални щипки.

     В този раздел от продуктовата база на dshome.bg ще откриете различни прибори, които ще Ви бъдат изключително полезни при сервирането на определени ястия или десерти, поднасянето на коктейли, приготвянето на барбекю и т. н.

     Щипките за сервиране са едни от най-необходимите кухненски помощници. Обикновено са изработени от неръждаема стомана, но се предлагат и такива, изработени от алуминий, пластмаса, дърво. Предлагат се и метални щипки със силикон (подходящи за тигани с незалепващо покритие или съдове за готвене, които могат да бъдат надраскани). 

     Щипките за сервиране могат да бъдат за:

  • салата
  • паста
  • сладкиши
  • захар
  • лед
  • хляб/тестени изделия
  • барбекю/скара
  • наденица
  • риба

     На пазара могат да се намерят и щипки за обезкостяване, за аспержи или за охлюви.

     Изключително практични са и шпатулите за сервиране, особено когато трябва да поднесем торта или кекс. С такъв прибор може да се сервира и пица, месо или риба.

     Освен че са незамени при сервиране на супа или таратор или приготвяне на палачинки, черпаците са много полезни и за измерване на определено количество храна. Приема се, че стандартният черпак е с вместимост 0,14 л, но има и по-малки и по-големи черпаци.

     Черпаците могат да бъдат изработени от неръждаема стомана, пластмаса, силикон. На пазара могат да се срещнат и емайлирани черпаци, които са били широко използвани в миналото.

     Решетъчните лъжици са идеални за отцеждане на излишната вода или мазнина при готвене и пържене. С тях можете и да миете плодове, зеленчуци и др. направо под течащата вода. 

     От полза за любителите на сладолед ще бъдат специалните лъжици за сладолед. С тяхна помощ ще можете да оформите идеални топки сладолед и така да увеличите удоволствието от консумацията на ледения десерт.

     В тази продуктова група на онлайн магазина ни можете да откриете продукти на марките HORECANO, METALTEX, NARIN, ZEPHYR.

     Разгледайте нашите предложения и си набавете необходимите кухненски помощници. Вижте и какви продукти предлагаме в разделите вилици, лъжици, ножове, комплекти прибори, както и различни видове съдове.