fbicon
×
Боя фасадна carbosil fassadenfarbe baza 3 2,35 л caparol - 1

Боя фасадна carbosil fassadenfarbe baza 3 2,35 л caparol

референтен номер ds60106 | наличност 4 бр.
60,04 лв.

БОЯ ФАСАДНА Carbosil Fassadenfarbe Baza 3 2,35 Л CAPAROL 

 

Боя за фасади на базата на силиконова смола, подсилена с карбонови нишки, матова, капилярно-фидрофобна. Иновативна комбинация от свързващи вещества – силиконова смола с интегрирана нано-кварцова структура, за чисти фасади. Резултат от разработката на новатa концепция Caparol Clean

Сфера на приложение

Боя с извънредно предимство: кварцовите наночастици в органична мрежа образуват плътна и здрава минерална кварцова триизмерна структура срещу замърсяването, запазвайки по този начин фасадите чисти за по-дълго време. Carbosil FassadenFarbe е подсилена с карбонови нишки, на които се дължи по-голямата покривна способност и способността за покритие на фините пукнатини от основата.

Благодарение на специалната комбинация свързващи вещества - силиконови смоли се образува хидрофобно покритие на фасадите, с висока пропускливост на водни пари, както върху мазилки и минерални основи, така и при ремонтиране на покрития силиконови бои със сцепление, матови дисперсионни бои, мазилки на базата на синтетична смола и здрави термоизолационни системи.Carbosil FassadenFarbe обединява утвърдените предимства на дисперсионните бои с тези на класическите бои на базата на силикати. Тези свойства препоръчват Carbosil FassadenFarbe като перфектен избор при ремонтиране на исторически паметници на културата и на богати на вар мазилки.

Характеристики

 • Не е термопластична (не омеква под действието на топлината)
 • С ниско повърхностно напрежение
 • Не образува филм, микропорьозна
 • Образува активна капилярна зона, позволяваща бързото съхнене
 • Пропусклива на CO2
 • Устойчива на действието на агресивните замърсяващи фактори от въздуха
 • Съдържа специални пигменти с фото-каталитичен ефект

Основа

Комбинация от емулсия на силиконова смола и хибридно свързващо вещество от ново поколение на неорганична/органична основа.

Цвят

Прозрачен

Carbosil FassadenFarbe може да се оцвети ръчно с оцветители AmphiSilan-Volltonfarben. При ръчно оцветяване трябва да се смеси цялото количество боя, за да се избегне получаването на различни цветове на боята. При поръчка на боя в количества надвишаващи 100 л продуктът може да се достави фабрично оцветен в желания цвят, по заявка.  

Carbosil FassadenFarbe може да се оцвети в система за компютъризирано оцветяване ColorExpress в атрактивна гама използвани цветови колекции. За да се избегнат евентуалните грешки при оцветяване, проверете точността на оцветяване преди нанасяне на продукта. Върху непрекъснатите повърхности трябва да се използва оцветена боя с еднакъв партиден номер/идентично оцветена.

Наситените цветове могат да имат по-ниска покривна способност. Поради това, при употребата на тези цветове се препоръчва нанасянето на предварителен слой в подобен пастелен цвят на бяла основа. Евентуално може да се наложи нанасянето на втори краен слой.  Устойчивост на цвета съгласно лист БФС нр. 26: Клас: A Група: 1

Гланц

Мат

Съхранение

На прохладни места, без замръзване.

Технически данни

 • Максимална гранулация < 100 μm, S1
 • Плътност: около 1,5 g / m3
 • Дебелина на сухия слой: 100 – 200 μm Е3
 • Водопропускливост (стойност w): ≤ 0,1 [kg/(m2 • h0,5)] (нисък), W3
 • Дифузия еквивалентна на плътността на външния (стойност sd): < 0,14 m (висока) V1
Цвят
Безцветен
Разфасовка
2.35 кг
4 бр.

10 продукта в същата категория