fbicon
×
Универсален грунд grund universal 5л caparol 812843 - 1

Универсален грунд grund universal 5л caparol 812843

референтен номер ds28548 | наличност 1 бр.
Последна наличност
129,98 лв.

Универсална бялa грунд боя, за интериорна и екстериорна употреба, с много добра покривна способност, на базата на специална технология SolSilan. Подходяща е за полагане преди дисперсионни, силиконови, силикатни, дисперсионно-силикатни, върху минерални интериорни и екстериорни повърхности и полимеризирани бои.

 

Сфера на приложение

Универсална, бяла грунд-боя, за екстериорна и интериорна употреба с много добра покривна способност, на базата на специална технология SolSilan. Подходяща е за полагане преди дисперсионни, силиконови, силикатни, дисперсионно-силикатни, върху минерални екстериорни и интериорни повърхности и полимеризирани бои. Може да се нанася и върху топлоизолационни системи с полистирен. На базата на SolSilan технологията CapaGrund Universal има особено хидрофобна функция и предотвратява при нанасянето на последващи декоративни техники върху алкални покрития от група P I, P II и дори P III напр. при бетон - избиването на вар. CapaGrund Universal притежава висока заздравяваща способност и улеснява адхезията на различните типове основи.

Характеристики 

Готов за нанасяне, водоразредим, без активни разтворители, безопасен за околната среда, заздравяващ основата, много подходящ за полагане преди нанасянето на дисперсионно-силикатни бои, много добра дифузионна способност Sd H2O = 0,06m, хидрофобна стойност 0,05 [kg/(m2•h0,5)] според DIN 1062. При нюансиране са възможни отклонения от техническите данни.

Материална основа

Силикон-модифицирана дисперсия.

Опаковка

  • Стандартна опаковка: 5 L, 12,5 L/li>

  • CapaGrund Universal Airfix: 25 L)

Цвят

Бял

CapaGrund Universal може да се нюансира с макс. 25 % CaparolColor пълни цветове или нюанси и AmphiColor пълни цветове или нюанси. Toй е свързан с ColorExpress-системата, която автоматично го прави съвместим с до 70 вида различни светли разцветки.

Условия за съхранение

На хладно, но да се пази от замръзване.

Технически данни

Плътност: прибл. 1,4 g/cm3.

Подходящи основи

Основите трябва да са чисти, сухи, здрави и без наличието на разделящи субстанции. Според наредбата за строителни услуги VOB, част C, DIN 18363, aл. 3.

Подготовка на основата

Относно приложението на продукта за различните типове основи и тяхната предварителна подготовка да се вземе под внимание техническа информация номер 650 “Основи и тяхната подготовка”.

Условия за полагане

Ниска температурна граница при нанасянето и съхненето. Минимални температури на работа: +5 °C за основата и въздуха в помещението.

Подходящи инструменти

Грундът може да се нанася с четка, валяк или пръскащи устройства. Възможно е и използване на машина за безвъздушно полагане при следните параметри:
Безвъздушно полагане:

  • Ъгъл на пръскане: 50°;

  • Дюза: 0,019 – 0,021″;

  • Налягане: 150 – 180 bar.

При нанасяне с пръскащо устройство, грундът да се разбърка добре предварително.

Разреждане

Да се разрежда само с вода.

Нанасяне на покритието

В нормалния случай CapaGrund Universal се нанася неразреден, ако се наложи разреждане, то да става с макс. 3% вода.

Внимание! (Сигурност и безопасност)

Да се пази далече от деца. По време на нанасянето и съхненето на грунда да се осигури добра вентилация. Да се избягва яденето, пиенето или пушенето при употребата на грунда. В случай на контакт с очите или кожата, да се изплакнат веднага обилно с вода. Да не се изсипва остатък от съдържанието в канализацията, водоизточниците или почвата. За допълнителна информация, моля погледнете Листа за безопасност на продукта, издаден от производителя.

Оползотворяване на отпадъците

За рециклиране да се предават само празни опаковки. Течното съдържание от продукта да се изхвърля като течни бои на определените за това места. Засъхналите остатъци от продукта да се изхвърлят както остатъци от стари вододисперсионни бои или като битови отпадъци.

Пределна стойност на ЕС за съдържание на летливи органични съединения (ЛОС/VOC)

Този продукт (Kat. A/а): 30 g/l (2010). Този продукт съдържа макс. 25 g/l ЛОС (VOC).

Продуктов код – Бои и лакове

M-GP01

Съдържание

Дисперсия на акрилна смола, титаниев диоксид, силикати, вода, добавки, консерванти.

Техническо съдействие

Тъй като е невъзможно в настоящата техническа информация да се опишат всички възможни случаи на основи и специфичните им изисквания, за допълнителна информация се обръщайте към специалистите от техническия отдел на Caparol. Те имат готовност с удоволствие да отговорят на вашите въпроси обективно и детайлно.

Цвят
Бял
Разфасовка
5 л
1 бр.

10 продукта в същата категория