Грунд за хигроскопични повърхности P51 5кг ARDEX - 1

Грунд за хигроскопични повърхности P51 5кг ARDEX

  • За сцепление и грундиране
  • За вътрешна употреба
  • Без минусови температури грундът е съхраним около 12 месеца в оригинално затворени опаковки.
  • Опаковка: бака 5 кг
ds63280
204,65 лв.

 

  ARDЕХ Р 51 е подходяща дисперсия за сцепление и грундиране, подходящ за вътрешна употреба. 

Прилага се за грундиране, сцепителен мост и запечатване на пори с възпиращо водата действие, за свързване на пудрещи повърхности напр. върху шлифовани, абсорбиращи анхидритни и анхидритни разливни замазки, за грундиране на циментови замазки, за последващо полагане на шпакловъчни, изравнителни и нивелиращи маси, като сцепителен мост върху гладки бетонни подове, особено уплътнени циментови замазки и талашитни плоскости при употребата на шпакловачни и израняващи маси, като сцепителен мост върху подобрени анхидритни замазки, мозайка, пясъчник, плочки и плочкови настилки при употребата на ARDEX К 15 заглаждащата и нивелираща маса. Също така се използва за запечатване на пори върху бетонни основи и циментови замазки, при последващи нанасяния на шпакловки предотвратява изкачването на въздушни мехури от основата, при последващи шпакловки предотвратява изместването на водата за забъркване. Предназначено е и за защитно покритие за свързване на праха върху шпакловачни и изравнителни маси, които за кратко време служат като използваеми площи. 

Представлява бяла дисперсия на основата на изкуствена смола, без разредители, която след изсъхване значително възпира проникването на вода. ARDEX P 51 дисперсията за сцепление и грундиране се използва като грундиране и сцепителен мост върху талашитни плоскости за полагане на плочки неразредена, а като грундиране и сцепителен мост върху талашитни плоскости, както и върху плътна и гладка основа под изравнителни маси разредена 1:0,5 с вода; за запечатване на пори върху необработени бетонни подове и тавани разредена 1:1 с вода; като грундиране и сцепителен мост върху абсорбираща основа разредена 1:3 с вода. Грундовете да се нанасят равномерно и да се оставят да изсъхват до прозрачен, тънък филм, преди да се започне с последващите работи. 

Разходна норма когато се използва  като грундиране и сцепителен мост върху талашитни плоскости е около 300 гр неразредена ARDEX P 51 на кв.м. Като грундиране и сцепителен мост върху плътна и гладка основа около 200 гр концентрирана, това са 300 гр разредена 1:0,5 с вода ARDEX P 51 на кв.м. За запечатване на пори на бетон и циментови замазки около 150 гр концентрирана, това са 300 гр разредена 1:1 с вода ARDEX P 51 на кв.м. като грундиране и сцепителен мост и за свързване на праха около 50 гр концентрирана, това са 200 g разредена 1:3 с вода ARDEX P 51 на кв.м.

Без минусови температури грундът е съхраним около 12 месеца в оригинално затворени опаковки.

Разфасовка
5 кг
Продукт строителни материали
Хидроизолации
2 Артикула
Продукта е добавен в любими