Импрегнатор за камък Lithofin MN Grundschutz 1л ARDEX - 1

Импрегнатор за камък Lithofin MN Grundschutz 1л ARDEX

  • Съдържание на химични вещества: > 5%
  • Плътност: около 0,80 гр/куб.см
  • Външен вид: безцветен
  • Точка на горене: около 35°C
  • Мирис: ароматен
  • Разтворимост във вода: неразтворим
  • За външно и вътрешно приложение
ds63380
56,45 лв.

 

Специален продукт от продуктовата гама на Lithofin за мрамор, бетон и естествен камък.

Представлява висококачествен импрегнатор за камък, на базата на устойчиво на атмосферните условия полисилоксаново съединение в органични разтворители.

Предназначен е за защита на фасади, зидария и др. от влага и последиците от нея. За по-лесно почистване и поддръжка на подовите настилки. За външно и вътрешно приложение.

Lithofin MN Grundschutz намалява капилярната хигроскопичност на повърхността на камъка и го прави водоотблъскващ, така че да не могат да проникват вода и разтворените в нея вредни вещества. По този начин се намалява опасността от замърсяване на фасади и подови настилки и стават по- лесни за поддържане.

На повърхността не се образуват слой и гланц. Външният вид на повърхността остава непроменен, и все пак е възможно леко засилване на цвета при някои видове камък. В зависимост от вида на основата се намалява водопропускливостта с около 80- 90%, в същото време се запазва пропускливостта на водните пари. Трайността на открито е около 5-10 години, а при вътрешно приложение действието на продукта се запазва при правилна поддръжка завинаги.

Подходящи основи са всички хигроскопични естествени камъни като гранит, гнайс, мрамор, варовик, бетон и др.

При работа се нанася върху хигроскопична, суха и чиста основа с чиста четка или валяче и се оставя да попие. При много силно хигроскопични основи процедурата повтаря след около 30 минути. При по-слабо хигроскопични повърхности да се нанесе обилно и след около 20 минути да се обере хубаво с навлажнена чиста кърпа.

Да се има пред вид, че  е добре първо да се направи пробна площ. Нехигроскопични и влажни повърхности не могат да се импрегнират. Стъкло, пластмаса, повърхности, чувствителни на органични разтворители и др. подобни трябва да се пазят от пръски.

Продуктът може да се прилага само при температури на основата от 10 до 25°C. Времето за съхнене след нанасяне е около 40 минути (при стайна температура).

Разход:

  • пясъчник- около 1-4 кв.м/л
  • груб варовик- около 5 кв.м/л
  • гранит- около 10 кв.м/л

Съхранява се на сухо и студено, при температура до 25°C, до 4 години в оригинално затворени опаковки.

Разфасовка
1 л
9 Артикула
Продукта е добавен в любими