fbicon
×
Интериорна боя - CX CAPATREND B1 - 10Л - CAPAROL - 1

Интериорна боя - CX CAPATREND B1 - 10Л - CAPAROL

референтен номер ds60060 | наличност 0 бр.
Изчерпано
83,06 лв.
  • Плътност: 1,62 g/cm³
  • Лесна за нанасяне
  • Копринен ефект
  • Без разтворители
  • Покривност:  7м²/л
  • Цвят: бял
  • Разфасовка: 10 л


 

Висококачествена боя с копринен ефект, наситено бяла, предназначена за вътрешно боядисване на стени и тавани. Висока покривност, с отлични резултати. Екологичен, не отделя неприятна миризма.

Износване при мокро триене:  клас 4, отговаря на устойчивостта на триене според стария стандарт DIN 53 778.

Покривност:  клас 2, при 7 m²/l , респективно 150 ml/m².

Гланц: Копринено матова.

Максимална гранулация: Фина (<100μm).

Плътност: 1,62 g/cm³

Бялата боя CapaTrend може да се оцвети с оцветители CaparolColor Vollton-und Abtönfarben или AVA-Amphibolin Vollton und Abtönfarben.

При ръчно тониране е необходимо да се  смеси цялото количество боя, за да се  избегне получаването на различни цветове  на боята.

CapaTrend може да се оцвети в компютъризирана система за оцветяване  ColorExpress във всички цветови колекции  Caparol. Ярките, наситени цветове, като например: жълто, оранжево,червено и др., имат по-ниска покривна способност. да се нанесе предварителен слой в подобен пастелен цвят. Евентуално, може да е необходим и следващ  покривен слой .

Съхранение на прохладни места, предпазен от замръзване. Годна 24 месеца от датата на производство, в оригинални съдове, плътно затворени.
Начини на нанасяне: Нанася се с четка, с мече, или уреди за пръскане.
Разход: Около 150 ml/m2, върху гладки основи. Разходът нараства при нанасяне върху груби основи. Точният разход се определя след проби.

Основите трябва да са чисти, сухи и без разделителни вещества. Мазилки от групи  P II и P III: Твърдите мазилки, с нормална абсорбция се боядисват без предварително грундиране. Върху порьозни, песъчливи, абсорбиращи основи се нанася един слой грунд OptiGrund E.L.F., респективно CapaSol L.F.

Гипсови шпакловки и мазилки от групи  P IV Нанася се един слой Caparol Haftgrund. Гипсовите мазилки се шлифоват с шкурка, отстранява се праха и се нанася един слой Caparol-Tiefgrund TB.

Строителни гипсови плоскости : Върху абсорбиращите плоскости се нанася един слой грунд OptiGrund E.L.F. или Caparol- Tiefgrund TB. Върху много твърди и гладки плоскости се нанася един слой адхезионен грунд Caparol Haftgrund.

Плоскости от гипс-картон: Следите от шпакловка се отстраняват с шлайфане. Меките и шлайфаните гипсови зони се укрепват с дълбочинен грунд Caparol-Tiefgrund TB. След това се нанася един слой боя като грунд или адхезионен грунд  Caparol-Haftgrund, OptiGrund E.L.F. или CapaSol L.F. При плоскостите с петна от цветни водоразтворими вещества  се нанася един слой филтриращ грунд Caparol AquaSperrgrund. Вижте техническия лист на AquaSperrgrund. Бетон: Евентуалните остатъци от ронливи вещества, и от прахообразни, песъчливи вещества се отстраняват.

Газобетон: Грундира се с Capaplex разреден с вода в пропорция 1:3.
Зидовете от тухли от варовиков камък и  от неизмазани тухли: Боядисват се без предварителна подготовка.

Покрити с боя повърхности в добро състояние:  Предходните соеве матова боя, леко абсорбиращи, се боядисват без предварителна обработка. Стари слоеве лак или гланцови покрития се шлифоват до матово и се грундират с Caparol-Haftgrund.

Повърхности с повредена боя:  Повредените повърхности покрити с лак,цветни дисперсии или мазилки на базата на синтетични смоли се отстраняват. Върху гладки, леко абсорбиращи повърхности се нанася един слой адхезионен грунд Caparol-Haftgrund. Абсорбиращите, порьозни и песъчливи повърхности се грундират с  OptiGrund E.L.F., респективно с CapaSol L.F. Повредените слоеве минерална боя се отстраняват механично и се почистват от прах.Нанася се един слой грунд  Caparol-Tiefgrund TB.

Слоеве боя на базата на лепило:  Измива се добре повърхността и се нанася един слой дълбочинен грунд Caparol-Tiefgrund TB. 

Небоядисани грапави, релефни или отпечатани тапети:  Боядисват се без предварителна обработка.

Нездрави тапети:  Изцяло се отстраняват. Измиват се остатъците от хартия и лепило. Нанася се един слой дълбочинен грунд Caparol-Tiefgrund TB.

Атакувани от мухъл повърхности:  Мухълът, респективно гъбите се отстраняват механично с четка и мокро остъргване. След това основите се измиват с Capatox и се оставят да изсъхнат добре. При много устойчиви петна, крайното покритие се полага със слой Indeko-W, Malerit-W или Fungitex-W.

Повърхности с петна от никотин, вода, сажди или мазнини: Петната от никотин, сажди или мазнини се  измиват с вода и обезмасляващ почистващ препарат,след което се оставят да изсъхнат добре. Сухите петна от вода се почистват на сухо, с четка, Нанася се един слой изолиращ грунд  Caparol AquaSperrgrund (технически лист нр. 384) При силно замърсените повърхности ще се използва като горен слой Caparol IsoDeck. (технически лист нр. 848). 

Дърво и дървен материал:  Нанася се разредена с вода екологичната боя, Capacryl Acryl-Lacken или Capacryl PU-Lacken.
Малки повредени повърхности:  След подходяща подготовка се поправят съгласно указанията за обработка с Caparol Akkordspachtel и ако е необходимо,се нанася един слой боя като грунд.

Цвят
Бял
Разфасовка
10 л

10 продукта в същата категория