×
  Лепило за шпакловка AR2 за EPS - 25 кг бяло - MAPEI-ds20860 - 1

  Лепило за шпакловка AR2 за EPS - 25 кг бяло - MAPEI

  • Еднокомпонентен циментов разтвор
  • За панели и системи от EPS, XPS и минерална вата
  • За лепене и шпакловане
  • Опаковка: 25 кг
  ds20860
  25,60 лв.

   

  Mapetherm AR2 e eднокомпонентен циментов разтвор за лепене и шпакловане на изолационни плоскости и за системи за външна изолация.

  Използва за лепене и шпакловане на подове, стени и тавани, във външни и вътрешни условия, при полагане на изолационни плоскости (от експандиран и екструдиран пенополистирол, каменна вата, корк и др.) направо върху замазка, бетон или бетонови тухли.

  След смесване с вода Mapetherm AR2 става лесен за работа тиксотропен разтвор, който може да се нанася върху вертикални повърхности без да провисва и без да позволява приплъзване на изолационни плоскости с голям размер. При лепене на изолационни плоскости Mapetherm AR2 се нанася директно върху задната страна на плоскостите с помощта на назъбена мистрия. Плоскостта може да се покрие напълно с продукта или да се приложи т.нар. точково лепене. За шпакловане на изолационните плоскости трябва да се изчака минимум 24 часа след полагането им и след това се нанася равен слой Mapetherm AR2. Поставя се мрежа от фибростъкло (Fibreglass Mesh), която се притиска добре с плоска мистрия върху прясно нанесената смес.

  Разхода за лепене на изолационни плоскости е 2,0 кг/кв.м, а за цялостно лепене на изолационни плоскости с назъбена мистрия № 10 разхода е 4-6 кг/кв.м.

  За шпакловане разхода е 1,4-1,6 кг/кв.м  за мм дебелина (препоръчителната дебелина е 4 мм в 2 слоя)

  Опаковка: торби по 25 кг

  Цвят
  Бял
  Разфасовка
  25 кг
  151 Артикула
  Продукта е добавен в любими