fbicon
×
Мазилка caparol projektputz r20/к15 25 кг 900337/8 - 1

Мазилка caparol projektputz r20/к15 25 кг 900337/8

референтен номер ds60066 | наличност 0 бр.
Изчерпано
94,94 лв.

Декоративна структурирана мазилка на основата на акрилни дисперсии.


 

Приложение

Caparol ProjektPutz е акрилна структурираща мазилка с R / K, предназначена  за външно приложение. Идеална като финишно покритие за топлоизолационни системи. Не се препоръчват повърхности със солено ефлоресценция, както и пластмасови или дървени повърхности.

Характеристики

  • паропропусклива

  • устойчива на атмосферни влияния

  • приятен мирис

  • лесна обработка

  • водоразтворима

Опаковка

25 kg

Цвят

Бял

Caparol ProjektPutz може да се оцветява в ColorExpress. За да избегнете грешки при тониране, проверете точността на цвета преди да поставите продукта. Малки количества мазилка могат да бъдат оцветени ръчно с макс. 5% CaparolColor или Amphi-Color багрила. Предлага се и като тониран продукт в 10 специално подбрани нюанса: Amazonas, Aprikose, Cognac, Granat, Madeira, Mais, Mandarin, Marone, Muskat и Terra.

Степен на блясък

Мат

Съхранение

Студено, сухо и без замръзване. Предпазва от пряка слънчева светлина.
Валиден 24 месеца от датата на производство в оригинални опаковки, запечатани.

Технически данни

Дифузия,

еквивалентна на дебелината на въздушния слой e:

 Capatect Klebespachtel 186 M:

max. 0,24 m  DIN EN ISO 7783-2

Коефициент на абсорбиране на вода:

< 0,15 kg/(m2 · h0,5) DIN EN 1062-3

Препоръки

Повърхностите трябва да бъдат гладки, чисти, сухи, плътни (неподвижни) и здрави. Отстранете неносещите повърхности от лакове, дисперсионни бои или мазилки на основата на синтетични смоли, както и неносещи минерални бои. Свободните слоеве се почистват. Мухълът, ако има такъв, се отстранява с водна струя под налягане. Измийте повърхността внимателно с Capatox и оставете да изсъхне. Мръсните повърхности от промишлен дим или сажди се измиват с водна струя под налягане с добавяне на детергенти в съответствие със законовите разпоредби. .

Подготовка на материала

Ако е необходимо, може да се разреди с макс. 2% концентрат на силитол 111 за регулиране на консистенцията на материала. Материалът в кофата трябва да се смеси преди употреба, като се използва електрически миксер с ниска скорост (макс. 400 об / мин).
На една и съща повърхност ще се прилагат само партидни / идентични оцветени материали, в противен случай материалите ще се смесват добре заедно, за да се избегне получаването на различни нюанси. Поради използването на естествени суровини и мраморен пясък, понякога е възможно в мазилката да има гранули от сив цвят или бежов цвят. Това е собственост на мазилката и не е оплакване.

Начин на работа

Мазилката се нанася в равномерен слой с мистрия от неръждаема стомана. Прясно нанесеният слой се обработва с пластмасова или полиуретанова капка, за да се получи желаната структура: K-тип мазилка е кръгло структурирана и R-типът мазилка е хоризонтално, вертикално или циркулярно структуриран.

Избраният за конструкцията инструмент влияе върху окончателния вид на повърхността, така че е необходимо да се използва един и същ инструмент на същата повърхност. В случай на пръскане дюзата се избира съгласно гранулирането на мазилката. Работното налягане трябва да бъде 0.3-0.4 MPa (3-4 бара).

Особено внимание трябва да се обърне на това, че нанасянето с пръскане се извършва в еднакъв слой, като се избягва припокриването на материала. За да се постигне равномерно структурирана повърхност, съседните повърхности ще бъдат структурирани от един и същ апликатор.

За да се избегнат видими припокривания (фуги между слоевете) на неприлични ивици върху готовата повърхност, е необходимо да има достатъчен брой апликатори върху скелето, за да се нанесе "мокър върху мокър" материал, без прекъсване, в един проход.

Инструкции за прилагане

Преди да нанесете декоративната мазилка, повърхността се грундира с Caparol Projektgrund, който е оцветен с подобен цвят като декоративната мазилка. Грундът или междинният слой трябва да бъдат напълно сухи преди нанасянето на финишното покритие.

Топлоизолационни системи Маси за укрепване на нови оръжия: Тя е грундирана с Caparol Putzgrund. Нови армировъчни маси без цимент: Тя е грундирана с Caparol Putzgrund.

Мазилки от разтвори P II и P III:
Те могат да бъдат завършени след достатъчно време за сушене, обикновено след 2 седмици, при прибл. 20 ° С и 65% относителна влажност на въздуха. В случай на неблагоприятни метеорологични условия, като вятър или дъжд, ще се поддържа значително време за сушене. Допълнителното нанасяне на грунд с Universal CapaGrund намалява риска от разпръскване.

Стари мазилки:
Мазилката трябва да бъде добре втвърдеа и суха. На много порести, абсорбиращи, леко песъчливи мазилки, нанесете грунд на OptiGrund E.L.F. и междинен слой с Caparol Putzgrund. На копринена, песъчлива мазилка, нанесете грунд на Dupagrund и междинен слой Caparol Putzgrund..

Бетон:
Бетонните повърхности с прахообразни отлагания трябва да се почистват механично или с водна струя под налягане. На много пореста, леко пясъчна или абсорбираща мазилка, нанесете грунд на OptiGrund E.L.F. Нанесете грунд Dupa-грунд върху повърхността. Като междинен слой се прилага Caparol Putzgrund.

Указания за опасност / Съвети за безопасност (валидни при дата на публикуване)

Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Използвайте P2 прахов филтър по време на смилане. Забранено е да се яде и пие, както и да се пуши по време на употреба. В случай на контакт с очите, веднага да се изплакнат обилно с вода и да се потърси медицинска помощ. В случай на контакт с кожата, веднага измийте обилно със сапун и вода. Да не се изпуска в канализацията. Избягвайте разпръскване в околната среда. При поглъщане да не се предизвиква повръщане; незабавно се консултирайте с лекар и покажете контейнера (ите) или етикета. Не вдишвайте пръските / аерозолните пръски.

Отпадък

Само празни опаковки се рециклират. Течният скрап се изхвърля като бои на водна основа, сухи отпадъци от материали като сухи бои или битови отпадъци.

Данни за безопасност / Идентификация на опасностите и транспорт

Гранична стойност за съдържанието на ЛОС

Този продукт съдържа макс. 0 g/l COV.

Продуктов код

M-DF02

Композиция

Водна дисперсия на стирен-акрилни съполимери, титанов диоксид, пигменти, калциев карбонат, вода, добавки, консерванти.

Разфасовка
25 кг

10 продукта в същата категория