×

Шлайф машини

Показване на 1-45 of 46 продукта

     Шлайфът е машина, която е назаменим помощник при обработката на дървен материал. Абаразивния диск на дървообработващата машина изпълнява функция като режещ инструмент. Понякога накрайниците са шкурка, която служи за премахване на стари лакове, бои, а съвременните виброшлайфове са подходящи за обработка на метал, пластмаса и дърво. 

     Инструментът работи с електромотор, който предава вибрации на накрайника и шкурката. По този начин, машината изпълнява предназначението си, а операторът се сдобива със желаният резултат. 

Видове шлайф машини

     В магазините и сайта на DS Home ще намерите голямо разнообразие от мултифункционални шлайф машини, които са качествени и на достъпни цени. Може да избирате между два основни вида шлайф машини за дърво - виброшлайф и лентов шлайф. Но също така предлагаме в нашите магазини - ексцентършлайф, полираща машина, права шлифовалка, мултишлайф.

     Виброшлайф

     Принципът на работа на виброшлайфа е доста прост. Електрическият мотор образува вибрации на работната плоча, към която е прикрепена шкурката. За качеството на обработваната повърхност има силно влияние видът на шкурката, скроростта на движение, честотата на вибрациите и силната на притискане. Спрямо ръчното шкурене, виброшлайфът разполага с демпферна система, която намалява вибрациите възникнали при шлайфането. Работата с тази машина, ще ви спести време, пари и усилия спрямо ръчното шкурене.  

     Лентов шлайф

     Това е изключително удобна електрическа машина, която е главно предназнечена за плоско шлифоване, така и за заглаждане и почистване на метал, дърво и дори пластмаса. Има възможността да се регулират оборотите.

     Лентовите шлайфове разполагат с функция за прахоулавяне. Повечето марки произвеждат този вид шлайф с ергономичен и иновативен дизайн с идеята да улесни работният процес на потребителя. 

     Ексцентършлайф

     Това е шлайф машина за фина обработка с правоъгълна или кръгла шлайфаща повърхност. Главно предназначена за фина обработка на големи повърхности, следователно тази машина е правилният избор. Предимството на тези машини е способността им да шлайфат заоблени повърхности. 

     Полираща машина

     Полиращата машина е уред с широк спектър на приложение в доста браншове. Обикновено се използва абразив, който премахва малки неравности по обработваната повърхност. Това действие се извършва от полираща глава, която едновременно се върти около оста си и изписва елипса. Това орбитално движение допринася за по-гладко полиране. Предимството на тази машина, е че можете да я контролирате с лекота, без да имате нужда от голям опит в полирането.

     Някои полирмашини разполагат с вграден регулатор на налягането и също така ако приложите огромен натиск върху обработваната повърхност, машината ще се изключи. 

     Права шлифовалка

     Този вид шлайф машина извършва разнообразни шлифовъчни дейности. Използването на допълнителни аксесоари, значително разширява дейноста на машината, като това я прави незаменима част от всяка работилница и цех. Правата шлифовалка притежава променлива скорост за оптимална точност и контрол. Повечето модели разполагат с интегрирана скоба, която служи за закачане на стойка. 

     Мултишлайф

     Мултишлайфовете са специализирана категория за шлайфане с мулти функция. Това е машина с широкоспектърно приложение. Може да реже, шлайфа, полира и други в зависимост от избраната приставка.

     Мултишлайфовете имат възможността да работят с различни режещи приставки като дискове, включително със шкурки и други. Като мултифункционална машина могат да работят или чрез вибрации или чрез въртящо движение. 

     Какво предлага Ди Ес Хоум

     За нас е от съществено значение, продуктите които предлагаме в магазините си, да са наистина качествени и да е това което наистина търсите като спецификации и ценова гама. В тази продуктова категория ще намерите подходящият шлайф за вас. Също така сме добавили и електрически рендета, мултифункционални инструменти и аксесоари за тях.

     Мощността на всяка една машина от тази продуктова категория варира между 135W  и стигат до 1010W. Марките които предлагаме са утвърдени на пазара - BOSCH, DAEWOO, PREMIUM, RAIDER, RAPTER, WORX.

     За да добиете цялостна информация за всеки един продукт, ви препоръчваме да се обърнете към някой наш сътрудник или просто да разгледате техническите характеристики, които са описани в ръководството за ползване.