×

Бормашини

Показване на 1-45 of 56 продукта

     Бормашината или така наречената дрелка е една от най-употребяваните машини за пробиване в строителството, дърводелството, в производството на най-различни продукти за бита и индустрията. Тя може да се използва не само за пробиване, но и за оформяне, шлайфане, завиване и развиване и др. Подходяща е за както за професионалисти, така и за аматьори. 

     Ръчната бормашина/дрелка за захранва с кабел с напрежение 230V. Ако решите че трябва да пробивате твърди материали, инструментът трябва да има ударна функция на работа. Стандартните бормашини не винаги са подходящи за пробиване стоманобетон или бетон. Затова се използват друг вид бормашини -перфоратори, които са произведени специално за пробиване или къртене на бетон или стоманобетон. Притежават мощен удар и имат SDS захват. Ние от DS Home ще ви насочим коя бормашина/дрелка е подходяща за вас и за джоба ви!

     Особености при избор на бормашина

     Любителските бормашини са различават от професионалните по цвета, по-ниската цена и по-малката мощност. Въпреки това те разполагат с всички нужни функции, които са необходими за прости ремонти. Преди да закупите този инструмент, трябва да сте наясно с какъв материал работите най-често - дърво, тухла, метал или пластмаса.

     Мощност

      Мощността варира между 400W и 1200W. Мощността е фактора, който определя диаметъра на свредлото. Например: бормашина с максимална допустима мощност от 500W има възможността на пробие бетон до 10 мм, дърво до 25 мм и стомана до 8 мм. Имайте предвид, че колкото е по-тежка машината, толкова по-мощна е тя. Изборът на свредлото е от голямо значение. В нашият онлайн магазин може да намерите изключително голям избор на свредла, както за бетон, така и за стомана и дърво.

     Патронник

     В днешно време се произвеждат основно два типа патронници. Първият тип е патронник, който се затяга с ключ. Ако няма да сменяте толкова често свредлото, това е вашият патронник. Вторият тип патронник се затяга ръчно с ръка. Изключително подходящ ако ще сменяте често свредлото. В крайна сметка вторият тип патронник е много по удобен от класическият модел който се затяга с ключ. 

      Функции

     Препоръчително е да се сдобиете  с бормашина, която притежава функцията за превключване на скоростите. Бърза и бавна скорост са напълно достатъчни. Има модели бормашини, които разполагат с електронен предварителен избор на обороти и управление чрез регулиращо колело и бутон на пусковия превключвател. Използва се главно за фино дозирана работа, съобразена с материала, например при начало на пробиването в гладки повърхности, както и при завиване на винтове. 

     Какво предлага DS Home

     В dshome.bg, може да откриете огромно разнообразие от бормашини. Те са подходящи както за професионално ползване така и за любителско. Предлагаме бормашини от нисък до най-висок клас и се различават главно по мощност, удари и обороти в минута. Марките които можете да откриете при нас са:

  • BOSCH
  • MAKITA
  • PREMIUM
  • RAIDER
  • DAEWOO
  • WORX
  • RAPTER
  • RTRMAX