fbicon
×

Перфоратори

Показване на 1-33 of 33 продукта

     Главното предназначение на перфоратора е пробиването на дупки в бетонни или тухлени стени. Това се осъществява с еднакъв успех, независимо дали пробиване в бетон или тухла. Специфичното при тях е, че притежават бутален механизъм, ротационните модули имат вътрешен въздушен джоб, който задвижва буталото и омекотява компонентите на двигателя, което води до тяхното алтернативно име, електро-пневматични бормашини. С този бутален механизъм силата на перфоратора не зависи от натиска на работещия, а силата на ударите си остава голяма, без да коства допълнителни усиля от страна на работещия. И това е основателна причина за по-продължителна работа, своевременно гарантира по-голяма производителност. 

     Принцип на работа с перфоратор

      Когато работите с перфоратор, е много важно да разберете принципите на неговата работа. Разположението на двигателя има два варианта - хоризонтален или вертикален. Колко тежи и колко режима на работа има? Всичките тези качества трябва да се имат предвид при закупуването му. Един неопитен потребител може да не познава цялата механика на инструмента, но е важно да разбере кои режими за какъв тип работа са.

      Режими на работа с перфоратор

  • Режим на пробиване - обикновено този режим трябва да бъде избран за проста работа. По време на работният процес не е нужно да полагате големи усилия върху материалът. Ако има въртящ момент при пробиването, тази функция трябва да бъде блокирана със специален бутон. Преди работа трябва да проверите режима на скоростната кутия. Има случаи в които трябва да пробиете просто дупка и режимът да се окаже неправилен и да развали повърхността на материала който се пробива.
  • Режим на пробиване и удар - обикновено означава чук и въртене. За да е безопасен работния процес, трябва да наблюдавате отскачанията на перфораторът. Ако не можете да пробиете дупката и инструментът отскача много, това се дължи на наличието на арматура в дупката.
  • Режим на къртене - Когато сте искате да къртите, няма нужда да натискате с цялото си тяло перфоратора при къртене на бетон дори при пробиване. Така ще забавите хода на движение, което води до прегряване на механичната част и до по-бързото деформиране на инструментът. 

     Как да изберем перфоратор за дома

     Като се има предвид основните параметри, функции и приложения, можете лесно да определите кой перфоратор е най-подходящ за домашна употреба. Добър вариант би бил модел с мощност около 1000 W и сила на удар до 5 J. Разбира се, може да изберете нещо по-добро. Но в случай че перфораторът ще се ползва за леко натоварване, няма смисъл да инвестирате много пари в инструмент, който няма да се ползва много.

     Как да изберем перфоратор за професионална цел

     Когато става въпрос за модели за професионална употреба, трябва да знаете, че различните приложения имат и различно ниво на интензивност. Поради тази причина трябва да се фокусирате върху продукт с висока мощност, сила на удар и функция за контрол на въртенето, позволяващо ефективно и ефикасно използване. Перфораторът трябва да бъде оборудван със система за активно намаляване на вибрациите. Това е важно, защото при продължителна употреба потребителят ще оцени комфорта при работа.

     Перфоратори които можете да откриете при нас

     В dshome.bg, може да откриете огромно разнообразие от перфоратори. Те са подходящи както за професионално ползване така и за любителско. Предлагаме перфоратори от нисък до най-висок клас и се различават главно по мощност, удари и обороти в минута. Марките които можете да откриете при нас са:

  • BOSCH
  • RAIDER
  • DAEWOO
  • WORX
  • RAPTER
  • RTRMAX

     Перфораторът е инструмент, който определено е полезен и по някакъв начин незаменим. Въпреки това в домашни условия се налага да се ползва изключително рядко. В домашни условия се използва по-често бормашина, която покрива повечето възложени задачи. Основната разлика между перфоратора и бормашината е наличието на функцията на ударен механизъм.

     За изберете перфоратора, от който се нуждаете, трябва само да прегледате техническите спецификации и да се посъветвате с наш консултант кой ще е най-добрия вариант за Вас.