fbicon
×

Подложка за ламиниран паркет

Показване на 1-5 of 5 продукта

     Всички ламинирани подове се нуждаят от подложка. Някои продукти от ламиниран паркет имат прикрепен този слой, докато други нямат и е нужно да се закупи отделно. Свойствата на подложката е да увеличава нивото на звукоизолация на пода. Също така има и хидроизолационни свойства. Подложката за ламинат, служи и за изравняване на основата и намалява натоварването на заключващата система на ламинираните панели.

     Видове Подложки за Лиминиран Паркет

     Има различни видове подложки, които са изработени от различни видове материали. Основните подложки, които се използват при монтажа на ламинат, са:

  • Полиетиленова подложка - този вид подложка е на руло и размерите които предлагаме са 2 мм , 3 мм , и 5 мм. Материалът от който е направена тази подложка е паронепропусклив, гъвкав и е устойчив на микроорганизми и плесени.

  • Полиетиленова подложка с покритие от алуминиево фолио - тази подложка е на руло с размери 2 мм и 3 мм. Различното при тази подложка е че има фолио. Поставя се с фолиото на долу към основата. Поради наличието на фолио, този вид подложки осигоряват по-добра термо и хидроизолация спрямо стандартната полиетиленова подложка.

  • Подложка от корк - коркът е материал, добиван от кората на корковия дъб (Quercus Suber) и е съставен основно от суберин. Корковите гори покриват около 2,5 милиона хектара и се намират основно в следните седем страни: Португалия, Алжир, Испания, Мароко, Франция, Италия и Тунис. Животът на корковото дърво е приблизително 250 - 300 години. За да му се свали първата така наречена „девствена“ кора. Всяко дърво трябва да е достигнало възраст от минимум 25 години. Първият добит слой е твърд и с неправилна структура. И на мястото на отделената кора започва да се образува нова, която  се образува за 4 - 5 години. Първият слой, свален 9 години след първоначалния добив, се нарича „вторичен“ корк и се характеризира с по-равномерна структура. Качественият корк се добива при следващите сваляния на кората, на всеки 9 - 12 години. Корковата подложка е ефективно средство за намаляване на звука върху всички подови настилки, било то плочки, ламиниран паркет(ламинат), дюшеме, пластмаса или други подови материали. Коркът като структура е пълен с въздушни джобове, който осигурява звукоизолация на подът. Често срещаните размери на коркова подложка тип ролка са 2 мм - 6 мм. А при агломерирани коркови листове, размерите варират между 4 мм, 6 мм и 8 мм. 

  • Екструдиран полистирол XPS - така наречената фибранова подложка се предлага с дебелина 3 мм, 5 мм, 8 мм, и 10 мм. Фибрана е много често изпозлван материал не само при монтажа на ламиниран паркет, но и при полагането на изолация. Фибранът е твърда пяна и се предлага на плоскости.

  • Кокосова подложка - този вид подложка е направена от естествени материали (дървесни стръготини и частици). Свойствата на кокосовата подложка е сходна на фибрановата подложка, като главно осигорявва висока степен на звукоизолация. Често срещаната дебелина при този вид подложка е 5 мм.
Филтър
Цена
-
Дебелина