fbicon
×

Корнизи и завеси за баня

Показване на 1-22 of 22 продукта

Корнизи и завеси за баня

Душ кабината безспорно е чудесен начин да се усамотите в банята и да се насладите максимално на удоволствието от вземане на душ. В случай че нямате възможност за кабина обаче, много добра алтернатива да останате насаме със себе си под душа са завесите за баня. Освен че ви осигуряват усамотение, те предпазват и стените на санитарното помещение от мокрене. За да ги ползвате, се нуждаете само от корниз или релса. 

Предимства на завесите за баня

Завесите за баня са леки, поставят се и се поддържат лесно, управляват се с лекота, а при необходимост лесно и бързо можете да ги смените. Допълнително предимство е голямото разнообразие от цветове, различни дизайни с картинки, фигурки, текстове. Завесата за баня може да добави интересна нотка в обавеждането и е най-лесният и бърз начин да освежите декора в банята. 

Завесите за баня с определен дизайн могат да ви помогнат и да създадете илюзия за по-голямо пространство. За целта можете да използвате например завеси на ленти – вертикалнили или хоризонтални. 

Едно от основните предимства на тези аксесоари за баня е по-ниската цена, което ги прави достъпни за повечето домакинства. Изгодната цена позволява и да ги сменяте, просто когато ви омръзнат. 

От какъв материал се изработват завесите за баня?

Най-често използваните материали за изработване на завеси за баня са полиестерът, винилът, пластмасата, микрофибърът и найлонът. Могат да бъдат намерени и памучни завеси, както и по-луксозни модели от коприна или сатен. 

Текстилните завеси (памук, полиестер) са плътни, стилни, могат да се перат и съответно са по-подходящи за дългосрочна употреба. Те несъмнено ще придадат по-луксозна нотка в мокрото помещение. За предпочитане е да изберете памучни завеси за баня с покритие против мухъл и с антибактериално покритие. Полиестерните завеси се характеризрат с водоустойчивост, лесно се перат, издръжливи са и по-дълготрайни.

Виниловите завеси се почистват лесно и са доста универсален и популярен вариант. Винилът естествено отблъсква водата, така че натрупването на вредна плесен не е толкова голям проблем. Имат ниска цена и могат да бъдат подменяни често.

Найлоновите завеси също са доста бюджетно предложение. Предлагат се модели в ярки цветове и забавни модели, подходящи за деца.

Размери 

Най-често срещаните размери завеси за баня са 180x180 см и 180x200 см или 180x210 см. Изберете размера съобразно пространството около душа, като целта е завесата да се побира така, че да предотврати изтичането на вода. По-дългите завеси са чудесен избор за монтаж покрай вана, като ще осигурят пълни уединение на къпещия се. Препоръчително е завесите да се монтират на разстояние 40-60 см от тавана. 

Релсите за завеси за баня обикновено се изработват от алуминий и могат да бъдат прави, ъглови или дъгообразни, като има и телескопични модели. Монтират се чрез залепване, пробиване или закрепване между две стени.

Как да поддържате завесата за баня?

Най-важно е да оставяте завесата да съхне, като не пропускате да я разстелете след взимането на душ/вана. В случай че може да се пере в пералня, то е добре да правите това поне веднъж месечно. Макар че прането на завеси от PVC в пералня не е препоръчително, можете да ги пускате на по-ниски градуси и без центрофуга. 

Добър съвет за поддържането на чиста и свежа завеса за баня е и редовното ѝ напръскване с разтвор от вода и оцет. Така се предотвратява прекомерното натруване на замърсявания и наслагвания. Към разтвора може да се добавят няколко капки лимонов сок, за да се намали миризмата на оцет. Халките за завесите също могат да се почистят лесно, като се накиснат във вода с оцет. 

Разгледайте и останалите аксесоари за баня, които DS HOME предлага – кошчета и четки, постелки за баня, поставки за четки за зъби, сапунерки, закачалки за хавлии, комплекти и др.