×

Винтоверти

Показване на 1-25 of 60 продукта

Винтовертът като инструмент е изключително необходим и полезен в днешно време. Употребява се най-вече с цел завиване и развиване на винтове. Има широко разпространение при монтаж или демонтаж на шкафове, легла, секции, щори и т.н. В строителството се използва за гипсокартон, первази, облицовки с метал бонд или друг материал.

Много е важно преди да закупим електрически винтоверт, да сме наясно с каква цел ще го ползваме. Ако сме любители и ще го ползваме много рядко и то когато го ползваме да е с цел да закачим картина или да сглобим някой мебел, по-добре да се фокусираме към най-нисък клас винтоверт. Но ако решим да го ползваме с професионална цел, като по-сериозни ремонтни дейности и по-дълъг период в денят, то се нуждаете от професионален винтоверт с по-високи технически характеристики.
 

Видове винтоверти

Видовете винтоверти могат да бъдат два вида. Електрически и акумулаторни (с батерия). Широко разпространени и предпочитани са вторите. Те са най-много търсени и разпространени, защото могат да се използват навсякъде. Нямат захранващ кабел, който може да ограничи ползването му на трудно достъпни места. Електрическите винтоверти освен че са една идея по-тежки имат и захранващ кабел, който ограничава работата му. Ако ползвате такъв вид винтоверт на трудно достъпни места, ще имате нужда от удължител или макара, за да може да го включите в захранването.

Предимства на акумулаторните винтоверти

 • Компактен и лек
 • Идеален за малки проекти и монтаж
 • Идеален за задачи, които изискват обикновена отвертка
 • Страхотен за бавно завиване и отвиване на винтове 
 • Лесно управляем
 • По-евтини от акумулаторните бормашини

Характеристики на батерията

Основните характеристики при батериите са две на брой. Тип и волтаж. В момента най-добрата батерия на пазара е литиево-йонна (Li-Ion). Волтажът варира от 3,6 до 36 волта. По-големият волтаж означава по-голяма мощност, но също и по-голямо тегло на инструментът. Затова е хубаво да изпробвате и да разберете кое е най-удачно за Вас.

Главната функция на акумулаторната батерия е да захранва електродвигателя. Колкото е по-висок волтажът на батерията, толкова е по-голям въртящия момент на електродвигателя. Въртящият момент също е един от основните параметри при избиране на винтоверт. Капацитетът на батерията варира между 1 Ah до 5 Ah. 

Увеличаване на живота на батерията

 • Използвайте цикли на частично разреждане.
 • Избягвайте да зареждате до 100% капацитет.
 • Ограничете температурата на батерията.
 • Избягвайте високи токове на зареждане и разреждане.
 • Избягвайте много дълбоки разреждания (под 2 V или 2,5 V)

Ако нивото на зареждане е 80% или повече, трябва да избягвате презареждането на батерията, преди да я използвате. Празната батерия трябва да се зареди до 30% или дори по-добре 70% възможно най-бързо. Ако батерията е празна, избягвайте да я зареждате само до 20% и след това да я използвате.

Кой е най-добрия винтоверт за нас

Преди да изберете правилният винтоверт е много важно да знаете точно с каква цел ще го ползвате. Всеки бил искал да притежава винтоверт, който е мощен и ще работи дълго време с едно зареждане на батерията. Като за начало е хубаво да се ориентирате по напрежението и капацитета на батерията. Ако батерията е с голямо напрежение, това е индикация че инструментът е по-мощен.

Честотата и продължителността на използването на инструментът е от жизнено важно значение. Затова се предлагат винтоверти с една, две или три батерии. При постоянна работа, едната батерия е винаги на зарядното устройство в готовност за ползване, което гарантира че недостигът на заряд ще прекъсне работния процес.

Зарядното устройство също е важно за какво време зарежда батерията. Стандартните зарядни могат да заредят една батерия за 3-4 часа и това е в най-добрия случай. Но вече има бързо зареждащи станции, които имат способността да зареждат една батерия за около 30 минути, което е в пъти по-добре от стандартните зарядни.

Трябва да обърнете внимание и на скоростите на винтоверта. Предимство е ако притежава повече скорости. С такъв модел може да се справите с различни ремонтни дейности. Когато избирате винтоверт е хубаво да обърнете внимание дали притежава функция за настройване на въртящия момент. Тази функция определя при какво съпротивление на материала винта или болта ще спрат да се завиват.

При ударно-пробивните винтоверти е от голямо значение плавното регулиране на оборотите с пусковия бутон. Това добавя допълнително предимство при извършване на прецизно пробиване и най-вече при първоначалното центриране на винтовата глава.

Много е важно да се запознаете с ръководството за употреба. Например, максималните препоръчителни диаметри за пробиване в дърво, стомана, тухла, алуминий, плоскости и разбира се максималния диаметър на винтовете не бива да се превишават тези стойности, тъй като това може да доведе до пълна или частична проведа на продуктът.

В нашия сайт има голямо разнообразие на винтоверти от двата модела, като за предпочитане са акумулаторните винтоверти. Акумулаторните винтоверти на BOSCH, MAKITA, EINHELL и METABO са изключително компактни, леки и мощни универсални инструменти за безкабелно пробиване или завиване. Тези марки са едни от водещите в производството на винтоверти, с тяхната иновативна акумулаторна технология и висока степен на ергономичност, печелят голяма популярност както при любителите така и при професионалистите. 

Обърнете внимание че в продуктовата група ще намерите и други марки винтоверти като CETA FORM, SKILL, DAEWOO, FELISATTI, PREMIUM, RAIDER, RAPTER, TOPMASTER, WORX и други. Повечето са с различни стойности на оборотите, капацитета и напрежението на батерията.