fbicon
×

Ъглошлайфи

Показване на 1-40 of 52 продукта

     Един истински домашен или професионален майстор винаги има нужда от ъглошлайф. В днешно време е недопустима липсата на такъв инструмент. Ъглошлайфът е познат още като флекс или ракета. То е ръчно електрическо устройство с електрически двигател и задвижвано от него режещо или изпиляващо търкало. Освен за шлайфане, с него може да се полира, да се реже метал и други материали.

     Предназначение

     Tози инструмент не притежава много функциi, но за сметка на това е изключително функционален. Ъглошлайфът се използва не само за рязане, но и за полиране и шлайфане на различни материали като - дърво, камък, тухла, метал, бетон и т.н. Той е изключително подходящ за отстраняване на ръжда. Друг инструмент не може да отстрани ръжда както този.  Силно приложим е в строителството и най-вече при ремонт на баня или смяна на гърба на кухня. Ъглошлайфът или както всичко го знаем флексът е много добър помощник в полирането на гранит или гранитогрес. Единственото което трябва да съобразите е дискът който ще ползвате. 


     Видове дискове за ъглошлайф

  • Диск за рязане на метал - дискът е подходящ зя рязане на черни метали и неръждаема стомана с висока устойчивост на счупване. Също така има възможността да реже тръби, въздуховоди, ламарина, (съдове, ламаринени конструкции), тръбопроводи, прътове, армировки, профили и шини, кабелни скари и канали, силови кабели, стоманени въжета, многослойни материали, пластмаси и др;
  • Диск за шлайфане на метал -  тези дискове имат универсално приложение в металообработването. Главно са изработени от смес с циркониев абразивен алуминий и алуминиев оксид, което предразполага за отлично отнемане на материала и удължава живота на дискa;
  • Диск за рязане на камък - Този диск има възможността на реже дори бетон, тухли, варовик или керемиди. Има два вида дискове. За сухо рязане и за мокро рязане. Независимо какъв диск ще изберете, трябва да знаете че те имат интегрирани диамантни частици по целият диск, независимо дали е сегментиран или не. Диамантният абразив постига желаното качество на рязане и осигурява сигурност по време на работа;
  • Диск за шлайфане на камък - Този диск има чашкообразна форма и е предназначен за шлайфане на бетон, мрамор, гранит. По чашката има интегрирани сегменти и в зависимост от производителя - всеки използва различно позициониране на сегментите по диска така че да се получи максимален ефект при работа;
  • Диск за рязане на дърво - Дискът се изработва главно от волфрамов карбид. Предназначен е за рязане на мека и твърда дървесина. Имайте предвид за колкото е по-тънък диска, толкова по-добър срез ще направи с минимално усилие. Ще издава и по-малко шум и минимален прах. Броя на зъбите е индикация за прецизен срез. Колкото по-малко зъби има даденият диск толкова по-груб срез ще направи. Колкото повече зъби има на брой, толкова по фин срез ще направи. Трябва да сте много внимателни, защото при много тънък диск, може да се получи счупване, затова е хубаво да носите предпазни средства като шлем, ръкавици или предпазни очила. 

     Какви видове ъглошлайф предлага DS Home?

     DS Home предлага голямо разнообразие от ъглошлайфи, които се делят на два основни типа. Те са:

  • Ъглошлайф с кабел;
  • Акумулаторен ъглошлайф.

     Ъглошлайф с кабел

      Безспорно най-популярният и най-използваният тип е кабелната версия. Ъглошлайфът се включва директно в електрическия контакт  или посредством удължител или макара с кабел, вместо да се захранва от батерия. 

     При този тип ъглошлайф предимството е, че винаги ще имате постоянен източник на захранване. Недостатъкът е, че винаги ще се нуждаете от захранване по кабел, затова не е препоръчително да се ползва при трудно достъпни места. Макар че това може да ви ограничи работния процес, никога няма да останете без захранване и няма да се налага да сменяте батерия или да чакате да се заради. Друг важен фактор при закупуването на такъв кабелен инструмент е, че е по-евтин от безжичният вариант.

     Акумулаторен ъглошлайф

     Акумулаторният ъглошлайф се отличава с това, че повечето модели са с безчетков мотор, което допринася за по-голяма продължителност на работа и по-дълъг експлоатационен живот. Eдин акумулаторен ъглошлайф, който е има напрежение 18V и капацитета на батерията му е 4Ah e равен на стандартен кабелен ъглошлайф с мощност 700W.

     Повечето марки безкабелни ъглошлайфи се предлагат без батерия, така че е нужно да тя да бъде закупена отделно. Предлагат се варианти от цялостен комплект с една или повече батерии, зарядно устройство (без което е немислимо ползването на инструмента) и куфар, който е предназначен да побира консумативите на ъглошлайфа.

     Преди да ползвате акумулаторен ъглошлайф, прочетете внимателно инструкциите за ползване на батерията, за да не ви изневери по време на работа.

     Единственият му недостатък е тежестта на инструмента (поради наличието на батерия), но това е компенсирано от факта, че може да се ползва на труднодостъпни места.

     Заключение

     При нас може да намерите огромно разнообразие от модели, които имат допълнителни функции, посочени в персоналните им ръководства. В магазините включително и в сайта на DS Home, ще намерите голям избор ъглошлайфи за дискове с различни диаметри. Мощността варира между 500W до 2500W. Марките които предлагаме са: BOSCH, DAEWOO, MAKITA, RAIDER, RAPTER, RTRMAX, WORX. 

     Не на последно място по важност при избора на ъглошлайф е безопасността. Няколко от моделите, които тествахме, поставят това като важна характеристика.

Филтър
Цена
-
Марка
Височина см
Диаметър см.
Диаметър мм.
Обороти
Мощност (ватове)
Напрежение (волтове)
Покажи повечеПокажи по-малко