fbicon
×

Изолация EPS стиропор

Показване на 1-38 of 38 продукта

Предимства на изолацията с EPS

Изолацията с EPS (експандиран полистирен или наричан още стиропор) е важен компонент в строителството. Тя предлага редица предимства - от енергийна ефективност до звукоизолация и устойчивост на влага.

Топлоизолация с EPS (стиропор)

Стиропора е изключително ефективен материал за топлоизолация. Поради своята структура, която се състои от затворени въздушни клетки, EPS предотвратява преминаването на топлина, като по този начин помага за поддържането на постоянна температура в сградата и намалява нуждата от отопление и охлаждане.

Енергийна ефективност

Благодарение на топлоизолационните свойства, EPS помага за подобряване на енергийната ефективност на сградите. Това води до намаляване на разходите за енергия за отопление и охлаждане и намалява въглеродния отпечатък на сградата.

Лекота и удобство на монтажa

EPS е лек материал, който е лесен за транспортиране и монтаж. Това го прави идеален избор за строителни проекти, като например изолация на стени, тавани и подове.

Звукоизолация

Освен топлоизолация, EPS предлага и добри звукоизолационни свойства. Той абсорбира звуковите вълни и намалява преноса на шум, което прави сградите по-тихи и комфортни за живеене или работа.

Устойчивост на влага

EPS има малка способност за абсорбиране на вода, което го прави устойчив на влага. Този факт е от съществено значение за запазване на интегритета на изолационния слой и предотвратяване на проблеми със сградата, свързани с влага.

Устойчивост на гниене и разрушаване

В сравнение с някои други видове изолация, като например органични материали, EPS е устойчив на гниене и разрушаване. Това го прави дълготраен избор за изолационни нужди.

Екологичност

EPS може да бъде рециклиран и повторно използван, което намалява негативното му въздействие върху околната среда. Също така, производството на EPS изисква по-малко енергия в сравнение с други видове изолационни материали.

Икономическа ефективност

EPS е относително икономичен материал за изолация, който предлага високо качество и дълготрайност на разумна цена. Това го прави предпочитан избор за различни строителни проекти.

   В заключение, изолацията EPS предлага редица значими предимства, които я правят важен материал за строителство и реновация. Тя не само подобрява енергийната ефективност на сградите, но и предоставя комфортно и здравословно вътрешно околие. С устойчивостта си на влага, високата си изолационна способност и икономическата си ценност, EPS е отличен избор за всеки, който търси ефективно решение за изолация.

Kоя изолация е по добра - фибран или стиропор?

Въпросът за това коя изолация е по-добра - фибран (XPS) или стиропор (EPS), зависи от конкретните нужди на проекта, както и от различните характеристики за тези материали. Важно е да се има предвид, че всяка от тях има своите предимства и недостатъци, които трябва да се оценят спрямо конкретната ситуация.

Ето някои от основните характеристики на всяка от изолационните материали:

Фибран (XPS):

  • Добра топлоизолационна способност
  • Добра звукоизолация
  • Устойчивост на огън
  • Устойчивост на влага

Стиропор (EPS):

  • Лекота и лесен монтаж
  • Добра топлоизолационна способност
  • Икономическа ценност
  • Устойчивост на влага

При избора между фибран и стиропор е важно да се обърне внимание на специфичните изисквания на проекта, като например нивото на изолация, бюджетът, естетиката и изискванията за пожарна безопасност. Професионалните консултации и оценка на конкретните нужди на проекта могат да помогнат да се вземе правилното решение.

Колко дебел стиропор да изпозлвам?

   Дебелината на стиропорa, която трябва да се използва за изолация, зависи от няколко фактора, включително климатичните условия, изискванията за енергийна ефективност, типа на сградата и други фактори. В общи линии, по-голямата дебелина на изолацията обикновено води до по-добра енергийна ефективност на сградата.

   Един от начините за определяне на необходимата дебелина на стиропор за изолация е използването на т.нар. "U-стойност" или "коефициент на топлоопорност". Тази стойност измерва топлоизолационните качества на материала и се използва за оценка на количеството на топлината, която преминава през него. Чрез изчисляване на U-стойността за сградата и използвайки изискванията за топлоизолация в съответствие с местните строителни нормативи и стандарти, може да се определи подходящата дебелина на стиропора за изолация.

   В много случаи се препоръчва използването на изолационни панели с дебелина от поне 5 сантиметра за вътрешни стени и до 10 сантиметра за външни стени. За най-добри резултати е важно да се консултирате с местен инженер или специалист по енергийна ефективност, който да ви даде конкретни съвети за вашия проект, като вземе предвид всички фактори, влияещи на изолационните нужди на сградата.

Какъв EPS предлага DS Home?

Като цяло, първо DS Home залага на качеството на продуктите, които предлага. При нас ще откриете EPS на утвърдени марки като RÖFIX, CAPAROL, АУСТРОТЕРМ и Baumit

Дори и ако бюджета Ви е малък - екипа на dshome.bg ще ви помогне при избора и консултацията по всякакви въпроси, свързани с топлоизолацията. 

Предлагаме продукти с дебелина 2 см,3 см, 4 см, 5 см, 8 см и 10 см.

Поръчайте на ниски цени от онлайн магазин ДИ ЕС Хоум с бърза и безплатна доставка до магазините ни в София, Варна, Бургас, Добрич. Можем да доставяме и чрез куриер до всяка точка и обект в страната.