×

Камини и печки на дърва

Показване на 1-29 of 29 продукта

     Камина с буен огън в планинска хижа, чаша вино, заскрежени прозорци и пухкав сняг по дърветата. Това е един от любимите моменти, които свързваме със зимата и студените мразовити дни. Или поне си мечтаем за подобен уют и топлина.
     Подобна атмосфера можем да създадем и в градски условия. С помощта на стилна камина или печка на дърва можете да осигурите както топлина, така и да допринесете за уюта и красотата във Вашия дом.

   Какви печки и камини предлагаме?

  В асортимента с продукти на dshome.bg ще откриете различни модели камини, в това число за вграждане, печки на дърва, както и готварски печки. Предлагаме камини с водна риза, с масивен чугунен плот, с фурна и чугунен плот или с фурна и радиатор, чугунен котел.

     Онлайн магазинът ни предлага модели на марките Prity, Metalik и Звезда.

     Ако търсите решение за отопление на цялото жилище е добре да се изгради водно-отоплителна система (камина с водна риза). Ако желаете да отоплявате едно помещение това не е необходимо. В случай че разполагате с котелно помещение, то може да изберете котел.

Как да изберем правилната печка или камина на дърва?

     Изборът на конкретен модел камина или печка зависи от площта, изолацията и дограмата на съответните пространства.

     При избора на система за отопление за нашия дом най-често си задаваме въпроси за цената и ефективността. На пазара се предлагат няколко вида алтернативи за отопление. 

     Пелетните камини имат по-висока рентабилност в дългосрочен план, отоплението с тях е екологично чисто и спестява ценно време в динамичното ежедневие.

     Ако използвате дърва или дървени брикети, то е добре те да бъдат необработени химически и без свъзрващи лепила. Важно е да са сухи – престояли на сухо и проветриво място поне две години.

     Дървата изгарят най-добре на цикли. Всеки цикъл (времето от запалването на заредените върху жарта дърва до превръщането им в нов слой жар) може да осигури отопление за няколко часа в зависимост от това колко дърва и как са заредени.

     При разгаряне на огъня е добре да се добавят повече от едно-две дървета. По-големият им брой е необходим за образуването на слой жар, която задържа топлината и поддържа горенето.

     Готварските печки Metalik имат стилен дизайн, високо качество и добра цена. Предлагат се и модели с чугунен плот, на който също може да се готви. Чугунът е характерен с това, че веднъж нагрят изстива бавно. 

     Ако искате да използвате топлината от камината в още едно направление, то може да се снабдите с такава с фурна. В нея се генерира достъчно топлина за готвене.

     Допълнително предимство е нишата за дърва при някои модели камини и готварски печки, което позволява материалът за горене да се суши и да Ви е под ръка. 

     Разгледайте и нашите предложения за аксесоари за камини и печки и кюнци

Филтър
Цена
-
Марка
Материал
Цвят
Дължина см
Широчина см
Височина см
Диаметър см.
Диаметър мм.
Мощност (ватове)
Покажи повечеПокажи по-малко