×

Пелетни камини

Показване на 1-4 of 4 продукта

     Камини на дърва или пелетни камини? И в двата случая има предимства, но използването на пелети има по-висока рентабилност в дългосрочен план, отоплението с тях е екологично чисто и спестява ценно време в динамичното ежедневие.

     DS Home предлага пелетни камини на българската марка Prity и на италианската Artel. 

     При отоплителните уреди на пелети се контролира количеството входящ въздух, което от своя страна контролира процеса на горене. Можете да контролирате както разхода на пелети, така и отдадената топлина. Зареждането може да бъде един път дневно или седмично според вместимостта на бункера, калоричността на пелетите и желаната температура.

     Пелетите не се нуждаят от допълнителна обработка преди горене. Не е необходимо и много пространство за съхранението им, но трябва да са на защитено от влага място. Изгарят почти напълно и почти не отделят сажди и пепел. 

     Камините и котлите на пелети се характеризират с по-висок коефициент на полезно действие /КПД/ спрямо работещите на дърва и въглища, което обуславя високата им енергийна ефективност. Така например енергийната ефективност на камините на пелети на марката Prity е клас А+.

     За разлика от природния газ, чиито залежи са изчерпаеми, а пазарът е монополизиран и цените и доставката му са силно зависими от различни фактори, създаването на запаси от пелети на изгодни цени е напълно възможно. Те са официално признати за възобновяем източник на енергия и имат стабилни цени, тъй като производителите им работят в условията на свободен пазар.

     Изборът на пелетна камина зависи от квадратурата, изолацията и дограмата на Вашия дом, като ако желаете да отоплявате цялото жилище е препоръчително да изберете камина с водно-отоплителна система (водна риза). 

     Предлаганите днес на пазара пелетни камини са с компактни размери, стилен дизайн, няколко степени на автоматичен режим, тъй дисплей за управление, меню на български и английски език, сензор за стайна температура. 

     Съвременните модели камини предлагат и възможност за включване чрез смартфон с помощта на WiFi реле, интегрирано в системата към клемите на термосензорния порт. При стартиране на камината с помощта на интегрирано в системата WiFi реле контролерът ще изпълни стандартната програма за запалване както в ръчен режим, а при изключване ще се изпълни съответната програма за загасване с продухване.

     Като обобщение може да се каже, че пелетните камини са практични и удобни, а „живият огън“ безспорно изгражда една много приятна атмосфера и уют в нашия дом.

     Вижте и останалите предложения за отопление в dshome.bg:

- Камини и печки на дърва;

- Радиатори;

- Конвектори;

- Вентилаторни печки;

- Лири и печки за баня;

- Електрически камини;

- Аксесоари за камини и печки.

Филтър
Цена
-
Марка
Материал
Цвят
Диаметър мм.
Мощност (ватове)
Покажи повечеПокажи по-малко