fbicon
×

Душове и панели

Душове и панели

Душ комплект за вграждане Ceraplan VIDIMA

569,25 лв. 759,00 лв.
Оставащо време
Душове и панели

Душ-комплект с глава за тропически дъжд овал Amiga Verdeline Ferro

122,90 лв. 163,86 лв.
Оставащо време
Показване на 1-40 of 53 продукта

Душове и панели

Взимането на душ за вас не е просто рутина. Това е ритуал, на който се отдавате с нетърпение и удоволствие и начин да се отърсите от натоварването и недотам приятните емоции от деня. Да, взимането на душ има чудесно въздействие, а съвременните тенденции в производството на душове и панели позволяват това занимание да се превърне в едно наистина вълшебно преживяване. 

Какви могат да бъдат душовете за баня?

Основните разновидности са душ комплекти (слушалка или душ глава с тръбно окачване), душ системи или колони (слушалка, душ пита и тръбно окачване) и душ панели. Естествено, предлагат се и отделни слушалки и шлаухове за подмяна при необходимост.

Душ комплектите от слушалка с шлаух и тръбно окачване са добре познати на всички. Това е един от най-изгодните и един от най-често използваните варианти. Едно от основните предимства на душ слушалката е, че водната струя може да се насочва в желаната от вас посока и така да достигне до всяка една част от тялото.  

Душ главата или стационарен душ, както се нарича още, се монтира на стената или тавана, а основното ѝ преимущество е, че може да се направи корекция във височината.

Душ системите, освен ръчен душ, включват и душ пита, което дава възможност да избирате дали да се къпете с ръчната слушалка или под питата. Душ питите обикновено имат по-голям диаметър и са изключително подходящи за обливане на цялото тяло, но пък и с тях се харчи повече вода. При комбинираните модели все пак имате възможност да превключвате и избирате от кой накрайник да пада водата. 

Душ слушалките, главите и питите могат да бъдат с различни форми и размери, както и с една или повече функции. По-функционалните модели могат да имат функция дъжд, тонизираща или масажна функция, мека струя, функция водна мъгла, струя дъжд с въздух (позволяваща да се намали разходът на вода). 

Някои модели са оборудвани и с LED приставки, позволяващи да се отдадете на цветна терапия, която е чудесен начин да се ободрите и да създадете определена атмосфера.

Душ панелите са по-стилни, по-впечатляващи и по-функционални. Състоят се от корпус, масажни дюзи, термостат или смесител, ръчен душ и/или пита. Имат привлекателни форми и функционират абсолютно безшумно. Моделите с термостат осигуряват равномерно подаване на водата с предпочитаната от вас температура. Благодарение на тази технология няма нужда да се страхувате, че внезапно може да потече много гореща или студена вода. Достатъчно е да нагласите желаната температура и устройството ще осигури равномерно подаване на водата, независимо от спада на налягането на водата. 

Какви материали се използват?

Двата основни материала за производство на душове са метал и пластмаса. По-евтините варианти са пластмасовите слушалки, покрити с тънък слой метал. Те са по-леки и дори и да паднат на пода в банята няма да му навредят, но и имат по-кратък експлоатационен срок.

Душ главите, изработени от неръждаема стомана, са по-практични и трайни и се вписват еднакво добре във всеки интериор. Предлагат се и модели от месинг, бронз или мед, които имат по-луксозна визия. 

Най-широко разпространеният материал за изработване на хидромасажни панели е акрилът, който не задържа мръсотия и се поддържа лесно. Може да се оцветява в различни цветове и да се моделира лесно, което дава възможност на дизайнерите да създават най-разнообразни форми. Панели могат да се произвеждат и от полистирол, алуминий, стъкло, мрамор или скъпи видове дървесина. 

Повечето от душовете са със защита против натрупване на варовик и възможност за лесно почистване.

Разгледайте и какви смесители за баня предлага DS Home, както и предлаганите аксесоари за смесители