fbicon
×

Градински чадъри

Показване на 1-39 of 39 продукта

     Градинският чадър е необходим помощник, с който лесно ще предотвратите проблемите, произтичащи от прекомерното излагане на слънце. Той не само ще осигури така необходимата сянка, но и ще добави страхотна визия към градината ви. Градинските чадъри са лесно преносими и също така регулируеми. Изработват се от здрави и устойчиви на атмосферни влияния и UV лъчи материи. Предлагат се модели в най-разнообразни цветове и форми, от които да избирате, за да подготвите градината за лятото. 

     Видове градински чадъри

     Висящите градински чадъри могат да се поставят отстрани, така че да не пречат и да оставят достатъчно място за градинските мебели. Сгъването и разгъването им е лесно благодарение на механизъм с манивела.

     Конзолните чадъри са по-големи и предоставят сянка на по-голяма площ, а освен това могат да се позиционират над маса. Така можете да се възползвате максимално от пространството, с което разполагате. 

     Някои модели градински чадъри са с чупещо рамо и ротационна функция, със система за вентилация и двоен покрив и дори екстри като LED осветление със соларни панели. Осветените градински чадъри ще ви осигурят допълнителен комфорт и романтика в летните вечери на двора, а тъй като става въпрос за соларни панели, не е нужно да се притеснявате за кабели и електрически контакти. 

     Форма и размери

     Градинските чадъри могат да бъдат кръгли, квадратни или правоъгълни. При кръглите чадъри най-често предлаганият модел е с диаметър 270 см. В каталога на dshome.bg присъстват чадъри с диаметър от 250 до 400 см.

     При чадърите с правоъгълна форма има разновидности с размери 300x200 см, 400x300 см, 460x270 см. В асортимента на DS Home ще откриете и плоски градински чадъри с размери 200x150 см, при които височината може да се регулира от 120 до 215 см. Чадърите се въртят на 360 градуса и се настройват на височина, така че ъгълът на покривалото да се настройва според движенията на слънцето.

     Използвани материали

     Най-често платнищата на чадърите са изработени от полиестер, който не задържа вода и има по-дълъг живот. Плътността на платнищата се измерва в грамаж на квадратен метър и обикновено варира от 160 до 180 гр/ кв. м. 

     Градинските чадъри са предимно с праховобоядисана метална рамка, която издържа на всякакви климатични условия. Предлагат се и модели с дървена рамка. Важно е градинският чадър да има вентилационен отвор, за да се предотврати обръщане или счупване в следствие на силен вятър. Ако липсва вентилационен отвор, а забравите чадъра отворен при силен вятър, платнището ще се издуе и е много вероятно да се скъса, което ще ви коства средства и ще ви причини дискомфорт. 

     Цветово разнообразие

     В нашия онлайн магазин ще откриете градински чадъри в зелен, син, лазурносин, морскосин, черен, пясъчнобял цвят, както и в цветовете таупе, бордо, теракота, антрацит.

     Добре е да си набавите и основа за чадър, за да го обезопасите и да сте сигурни, че той ще остане на мястото си при първия по-силен порив на вятъра. Основите могат да са от пластмаса, цимент, камък или гранит. Те се различават и според формата и килограмите, които могат да придържат.

     Как да съхраним градинския чадър

     За съжаление и най-хубавото лято приключва, а когато този момент настъпи, трябва да помислим как да съхраним градинските мебели, така че да ги използваме по-дълго. За чадъра е препоръчително да се използва калъф, който ще запази цвета му и ще го предпази от повреда. Добре е и да се съхранява на сухо място. 

     Разгледайте и какви градински маси, столове, шезлонги, люлки, пейки и градински комплекти предлага dshome.bg.