fbicon
×

Косачки, тримери, храсторези

Косачки, тримери, храсторези

Дробилка за клони 2400 W PREMIUM

186,30 лв. 248,40 лв.
Оставащо време
Показване на 1-40 of 47 продукта

   Поддържането на градината в изряден вид е много по-лесно, ако разполагате с подходящата градинска техника. Добре окосената трева и красиво оформените декоративни храсти са истинска наслада за окото и повод за гордост и биха примамили всеки да прекарва повече време навън.

   

    Каква техника се използва най-често в градината?

   Поддържането на райграса в градината или двора е немислимо без косачка, но дори и да нямате точно този тревен килим, тази машина ще Ви е полезна и за рязането на висока трева и плевели, както и за косенето на необработваеми терени.

   Тримерите са особено подходящи за косене на трева в труднодостъпни терени и места с гъсто разположени дървета и храсти, както и в терени, на които има препятствия. Използват се за косене, изравняване, рязане на трева, плевели и др. Подходящи са за обиране на стръкчета покрай стени, ръбове и стълби. Тримерите са компактни и маневрени и са подходящи за работа във всеки вилен имот. 

   Храсторезите се използват за прецизното почистване на градината, рязане на клони и храсти, оформяне или рязане на жив плет. Подходящи са и за поддържане на обществени паркове и градинки.

 

    Видове косачки, тримери и храсторези

   Косачките, тримерите и храсторезите могат да бъдат акумулаторни, електрически и бензинови. 

   Градинските инструменти, които се захранват от електрическата мрежа, са подходящи за по-малки обработваеми градински площи, леки са и не отделят вредни миризми. Те са подходящи за по-фина обработка.

   С акумулаторните градински инструменти не сте ограничени от кабел и имате неограничен радиус на действие. Те не се нуждаят от свързване с ел. мрежа, нито от презареждане с гориво. Работят тихо, не отделят вредни емисии и са лесни за обслужване. Достатъчно е само да презареждате батерията на уреда. 

   Бензиновите косачки, тримери и храсторези са по-мощни аналози и с тях могат да се обработват по-големи площи. Те са добър вариант при косене на по-дебела, дълга или дори мокра трева и рязане на по-жилави и дебели клони. 

   Разбира се технологиите не спират да търпят развитие и днес на пазара могат да се открият и роботизирани косачки за трева, които могат да бъдат настроени да косят в определен диапазон от време. Косачките робот се задвижват от акумулаторна батерия и могат да бъдат контролирани от таблет, компютър или телефон. Работят напълно самостоятелно и спестяват време и усилия. 

   За косенето на по-големи площи (над 1000 м²) могат да се използват тракторни косачки. Те са подходящи за всякакви терени – както равни, така и с наклон. Осигуряват много по-бързо изпълнение на задачата. 

    Основни характеристики

   Една от основните характеристики при градинските инструменти е мощността, а при акумулаторните и капацитетът на батерията. 

   При избора на косачка обърнете внимание и на ширината и височината на косене, наличието на кош (варира между 25 и 70 л) и задвижването. Има модели със самоходна функция, при активирането на която предните колела се задвижват и косачката се придвижва сама в тревата.  

   При тримерите важни характеристики са размерът на кордата и типът на ръкохватката. При храсторезите основните характеристики са дължина на острието, материал на ножа и честота на движение. 

   В каталога на DS Home ще откриетe качествена градинска техника на утвърдените марки DAEWOO, BOSCH, RAPTER, RTR PREMIUM, EINHELL, RTR MAX, RAIDER.

   От нашия онлайн магазин можете да закупите и моторни и ел. триони, пръскачки, помпи, водоструйки, фрези и консумативи за градинска техника, както и най-различни обработващи и спомагателни градински инструменти.

Филтър
Цена
-
Цвят
Марка
Материал
Дължина см
Височина см
Промо
Диаметър см.
Вместимост
Капацитет (ампери)
Обороти
Мощност (ватове)
Напрежение (волтове)
Покажи повечеПокажи по-малко