×

Солници и оливерници

Показване на 1-15 of 15 продукта

     Солниците и оливерниците са сред задължителните съдове, които присъстват в кухнята на всяко домакинството. Просто няма как да седнем да обядваме или вечеряме без да добавим на масата солница, мелничка за подправки или оливерник. Както знаем, в заведенията за хранене и ресторантите оливерниците също присъстват неизменно на масата.

     Освен чисто практичното им предназначение, тези съдове могат да допринесат за стила и изяществото на трапезата. В този раздел на dshome.bg ще откриете елегантни комплекти за сол и пипер, изработени от дърво и метал или само от метал, оригинални солници, пипернички, мелнички и оливерници. Продуктите са турско производство, с марка NARIN.

     Защо е добре да имаме оливерник

     Оливерниците определено създават удобство. С тях много по-лесно можете да овкусите салата или да добавите малко мазнина в тигана, отколкото ако трябва да вдигате голяма бутилка или кутия със зехтин. Повечето модели оливерници са с дозатори, но дори и да не са, с тези съдове лесно се контролира количеството зехтин, олио или оцет, което искате да използвате. Оливерниците разполагат и с тапи или капачета, които предпазват от проникаване на прах и други частици в съдържанието.

     С комплектите за зехтин, оцет и подправки лесно можете да удовлетворите вкусовите предпочитания на всички, които се хранят на масата. С тяхна помощ зехтинът, оцетът, солта, черният пипер ще са подръка на всички. 

     Препоръчително е големите количества зехтин да се съхраняват при стайна температура и на тъмно – в кухненски шкаф или килер. Така зехтинът ще запази най-добрите си качества. Този, който ще използвате често, е добре да се държи в малък оливерник на удобно място. 

     Оливерниците се изработват от материали (стъкло, керамика, метал), които не поемат мазнини и аромати. Също така тези материали са лесни за поддръжка и почистване в съдомиялна машина.

     Също така оливерникът може да бъде интересен акцент на вашата трапеза. Комплектът може да е допълнение към богат на орнаменти сервиз или да добави оригинален щрих към съдове и прибори с изчистен дизайн. 

     Днес на пазара се предлагат доста атрактивни стъклени оливерници с вплетени един в друг съдове, стъклени бутилки, красиво изрисувани керамични оливерници. С подобен комплект вашата маса ще е по-уютна и удобна, а обядът и вечерята ще са на ниво. Солниците, мелничките и оливерниците са и чудесна идея за подарък. Всеки би се радвал на хубави оливерници, които да използва у дома. 

     В dshome.bg ще откриете красиви комплекти за сол и пипер, изработени от неръждаема стомана и с дървена или метална поставка, оливерници със стъклени бутилки, солница, пиперница, контейнер за клечки за зъби и дървена поставка, както и солнички и пипернички от неръждаема стомана. 

     От нашия онлайн магазин можете да закупите и най-разнообразни домакински съдове - тигани, тенджери, тави, купи, чинии, чаши, сервизи. Разгледайте предложенията в продуктовата група „Други съдове“.