fbicon
×

Машини за рязане на керамика

Показване на 1-14 of 14 продукта

     Машините за рязане керамика, са главно предназначени за мокро рязане на облицовъчни материали като тухлиплочки, мрамор, керемиди, гранит дори и бетонни изделия. Без машини за рязане, няма как да стане тяхното напасване. За да започнете да режете, поставете обработваемият материал на количката и я бутнете плавно към дискa. Започвате да режете плавно без да упражнявате натиск и проверете дълбочината на рязане. Имайте предвид, че при упражняване на допълнителен натиск, има голяма вероятност да се повреди обработваемият материал или диска. Всички продукти, предлагани от нас са с доказано качество. 

     Видове машини за рязане на керамика

     В днешно време видовете машини за рязане на облицовъчни материали се делят на два вида - ръчни и електрически. Във всеки случай ще ви потрябва един от двата вида, независимо дали ще се ползва с любителска или професионалнa цел.

     Ръчна машина

     Ръчните машини за рязане на керамика се характеризират с това, че са леки и удобни за пренасяне и са най-широко разпространени при рязането на плочи. Принципът на работа на ръчните машини за рязане на облицовъчни материали е доста прост и безопасен. За режещата част се използват остри резци по предпочитане да са здрави. Има някой режещи машини, чиито режещи ролки се сменят изключително лесно и без намесата на допълнителни инструменти.

     Електрическа машина

     Електрическите машини за рязане се използват главно за голям обем работа. Когато обемът на плочката е по-голям се изискват професионални умения, тогава влизат в играта електрическите машини за рязане. Конструкцията е малко по-сложна от ръчната машина за рязане на облицовъчни материали. По-тежка и по-трудно преносима, но за сметка на това крайният резултат при ползване на такава машина компенсира ниската мобилност на машината. Този вид машини работят с диамантен диск или на кратко “диамантина”, което се осъществява под влиянието на водно охлаждане.

     Водното охлаждане е много полезна функция при електрическите машини, тъй като същевременно охлажда диска (за по-добър срез и предотвратява счупване или огъва на диска) и се редуцира прахоотделянето при обработката на материала.

     Предимства на машините за рязане на керамика

     Плюсовете на ръчната машината за рязане на керамика са няколко на брой. Изключително лесна е за употреба. С нея се постига прецизно изрязване. Надеждният дизайн ви позволява лесно да режете тухли, блокове от изкуствени и естествени материали. Ниското тегло и компактните размери правят машината лесна за транспортиране в багажник на автомобил.

     При електрическите машини за рязане на керамика предимствата са малко по-различни. Водният нож се използва широко като основна машина за преработка в производството на керамични камъни. Традиционният метод на рязане обикновено е рязане с режещи дискове. Извършва се рязане с диск, ако искате да направите перфектната права линия. А когато кривата трябва да бъде нарязана е необходимо първо да се направи шаблон, който да отговаря на изискванията за размера и след това да се извърши основното ръчно шлайфане след предварителното рязане.

     DS Home предложения

     В нашите магазини можете да намерите машини за рязане на плочи и от двата вида - ръчни и електрически. В тази категория предлагаме главно машини на българския производител RAIDER и на полския производител HARDY. В която и марка да инвестирате, ще си заслужава. Това е машина от изключително важно значение, когато става дума за облицовка на стени и под. Не се колебайте да посетите нашите магазини в град Варна, Бургас, София и Албена (землището на село Рогачево).

 

Филтър
Цена
-
Марка
Материал
Дължина см
Мощност (ватове)
Покажи повечеПокажи по-малко