fbicon
×

Кашпи за цветя

Показване на 1-30 of 30 продукта

Кашпи за цветя с атрактивен дизайн и високо качество

  Обичате да отглеждате цветя и искате да имате все повече и повече. Освен това се стремите вашите цветя да изглеждат максимално красиво и да допълват възможно най-добре интериорните или екстериорни пространства. Това вероятно ви подтиква често да се оглеждате за различни саксии. Най-добрият начин да постигнете целите си е да заложите на красиви и качествени кашпи.

Какво представлява кашпата

  Кашпата е съд за отглеждане и съхранение на цветя, като обикновено в нея се поставя саксия. Основната ѝ функция е естетическа - явява се декоративен детайл в оформянето на интериора или откритите пространства, щрих за оформяне на определена атмосфера. Кашпатите са различни по форма, размери и материал и са чудесен начин да освежите визията на вашите растения.

Какви са разликите между саксия и кашпа

  Основната разлика между саксията и кашпата е, че първата има дренажни отвори на дъното за оттичане на водата, докато кашпата обикновено няма. Това я прави по-подходяща за растения, които не се нуждаят от толкова добро дренажиране. Ако решите да отглеждате цветя директно в кашпа, е добре да изберете керамична и да проверявате след всяко поливане дали на дъното не е останала вода и да я изливате. Също така повечето саксии са пластмасови или керамични, докато при кашпите има огромно разнообразие от материали, дизайни, цветове и текстури.

Предимства на кашпите

• С тяхна помощ бързо и лесно можете да добавите оригинален и атрактивен щрих в дизайна на интериора или екстериора. 

• Предпазват корените на растенията от вредители и болести, като същевременно предоставят изолация от неблагоприятни външни условия.

• Имат лесна поддръжка – ако се налага някаква манипулация на почвата, вътрешната саксия просто може да се извади и изнесе на  балкона или двора за извършване на желаното действие. Така кашпата няма да бъде изцапана или повредена.

• С тях забравяме за петната по перваза или за повреден от влага паркет.

Какви кашпи се предлагат

Керамични кашпи – те са най-популярни, лесни са за поддръжка и не се износват бързо. Няма да пострадат от събраната в тях вода, но грижата да не изгният корените на растението остава. Това се отнася и за пластмасовите кашпи.

Дървени кашпи – те са изключително здрави и внасят нотка природа и естествен щрих в декорацията на дома. Обикновено дървото е обработено с лак срещу влага. 

• Метални кашпи – при тях е нужно излишната вода да се изхвърля постоянно, за да предпазите съда от бързо ръждясване и повреждане.

Бетонови кашпи – те са много здрави и издръжливи, подходящи за използване на открито. Поради своята структура могат да задържат влагата в почвата по-дълго, като предпазват растенията от изсушаване.

Кашпи за орхидеи – обикновено са прозрачни, за да позволят на светлината да прониква до корените на растението. Също така са леки и лесни за пренасяне поради честата необходимост от редовно преместване или преаранжиране на орхидеите.

Високи кашпи – те имат преди всичко визуален ефект. Създават впечатление на динамика в пространството и предлагат по-голям потенциал за декоративно оформление и стилизация.

Кашпи с вградена поливна система - тази система контролира точно  подаването на влага към корените. Тези кашпи са окомплектовани с вътрешен контейнер, в който да се засади растението. 

Какви кашпи предлага DS Home

  В DS Home ще откриeте разнообразни модели кашпи, с атрактивен дизайн и качествена изработка. Можете да закупите кашпи за орхидеи, висящи метални кашпи с кокосови кошници, високи кашпи, бетонови кашпи, с разнообразни форми, цветове и размери. Предлаганите от нас модели са на утвърдени български и чужди производители, на достъпни цени. 

Поръчайте от онлайн магазин DS Home и вземете безплатно от магазините ни в София, Варна, Бургас, Добрич. Можем да доставяме и чрез куриер до всяка точка и обект в страната.