×

Постелки за баня

Показване на 1-19 of 19 продукта

Осигурете си безопасност и удобство с постелки за баня

Постелките за баня определено допринасят за удобството в мокрото помещение. Може да не ви се струват чак толкова важен аксесоар, но наличието им определено е от полза, особено през по-студените сезони. Все пак никой не би искал след взимане на душ или вана да остави мокри следи по пода както в банята, така и извън нея.  А още повече – да се подхлъзне на мокрия под.

Освен че ще осигурят вашата безопасност в банята и ще изолират краката ви от студените плочки, постелките ще внесат и повече цветно настроение и уют в помещението.

Видове постелки за баня

Постелките за баня се разделят на два основни вида – за мокро ползване и за сухите части - пространството пред душа, ваната, душ кабината, тоалетната чиния, мивката, както и пред самата баня. Постелките за мокро ползване са гофрирани, имат гумирана основа, пропускливи са и не могат да се мърдат, без да бъдат вдигнати. 

За сухите части се ползват текстилни стелки с гумирана основа. Има модели с пухкава повърхност, които имат висока абсорбираща способност и осигуряват мекота при стъпване. Постелките, които се поставят пред вратата на банята, са предназначени за остатъчната влага. 

От какъв материал се изработват постелките за баня?

Постелките за баня се изработват от памук, микрофибър, полиестер, PVC, бамбук, а особено актуални напоследък са изделията от силикон и с мемори пяна. 

Постелките от PVC или каучук са издръжливи на износване и устойчиви на мухъл, плесен или бактерии. С голяма устойчивост на влажни и мокри условия са и постелките от полиестер. 

Постелките с мемори пяна са меки, удобни, противохлъзгащи, абсорбиращи и създават много комфортно усещане, освобождавайки напрежението от краката ви. Постелката с мемори пяна се адаптира към контурите на краката ви, а когато слезете от нея, ще се върне в първоначалното си състояние, благодарение на еластичния материал, от който е изработена. Може да се постави до ваната, пред мивката, а също и в кухнята.

Силиконовите подложки за баня прилепват здраво към пода на мокрото помещение и не се хлъзгат. Идеални са за деца и възрастни хора. Постелките са изключително лесни за почистване и поддържане. Не задържат бактерии и имат малки отвори за оттичане на водата. 

Памучните и плюшени постелки са супер удобни и меки, имат висока плътност и отлично сцепление от двете страни – откъм пода и откъм краката ви. Но съхнат бавни и се поддържат по-трудно. 

Предлагат се и бамбукови поставки, които обикновено са с гумирани неплъзгащи крачета. Въздушният поток минава лесно през стелките и ги освежава. Освен това бамбуковите постелки оказват масажно въздействие на стъпалата на краката. Има по-малки и по-големи модели за вана, сауна, душ-кабина.

Форми и размери

Постелките за баня могат да бъдат квадратни, правоъгълни, кръгли, елипсовидни, с нестандартна форма. Размерите могат да са 45x45 см, 40x60 см, 45x75 см, 50x70 см,  50x80 см, 60x90 см и др. Предлагат се най-разнообразни модели по отношение на цвят, текстура, дизайни. При избора на постелки за баня обърнете внимание на съвместимостта им с цялостния стил на помещението. 

Поддръжка и почистване

Повечето модели постелки за баня са подходящи за пране в перална машина. Тези, които са с гумирана основа или от силикон, се почистват добре с четка и препарат. Препоръчително е стелките да се почистват поне веднъж месечно. 

Разгледайте и другите ни предложения в категория „Аксесоари за баня“.