fbicon
×

Болтове

Показване на 1-40 of 618 продукта

     Крепежните елементи от различен вид са неизменна част от строителната индустрия. Тяхното предназначение е да свързват два или повече елемента заедно. Освен винтът, друг често използван крепежен елемент е болта. Болтът е крепежен елемент от винтовите съединения, заедно с винта, шпилката и гайката. Болтът представлява цилиндрично тяло с глава. Част от тялото е нарязана резба, на която се завиват гайки. Една от най-разпространената форма на главата на болта е външният шестостен, която се завива и развива с гаечен ключ .

     Съществуват и редица други форми с различни видове прорези и отвори (като вътрешен шестостен) на челната част на главата. Те са пригодени за използване с различни видове отвертки и накрайници .

     Болтът често се асоциира с винт, който е конструктивно еднакъв с болта, но се отличава с това, че не се наива на гайка, а се навива директно в един от елементите, които се съединяват. Изключение е винтъа за дърво, при който се наблюдават конструктивни различия – заострена предна част. В зависимост от изискванията към болтовото съединение, може да се добавят и различни видове шайби за предотвратяване на саморазвиване, деформиране и разрушаване на площта на свързване на детайла със скрепителния елемент или просто за увеличаване на площта на притискане.

     Болт - характеристики

     Компонентите, които образуват един болт са три: глава, тяло и фаска. Главата е тази част от болта с най-големия диаметър от общото тяло и осигурява опора за инструмента, който може да се прилага или противопоставя на въртящ момент. Според вида на главата на болта, има няколко вида: шестостенни, коларски, фрезенкови и имбусни болтове. На другия край на главата са намира така наречената фаска. Притежава леко скосен ръб, благодарение на който се улеснява поставянето на болта в отвори и гайки.

     Едно от най-важните неща, на което трябва да обърнем внимание, е от какъв материал са изработени болтовете . Има голямо разнообразие при избора на материал, когато става дума за производството им. Едни от най-популярните сред тези материали са никелова сплав, месинг, въглеродна стомана, алуминиева и други.

     Друг важен аспект е степента им на закаляване. Ако търсите максимална здравина и голяма сигурност е добре да заложите на осемстепенно закалените болтове. В случай, че са ви необходими за сглобяване на мебели, които ще се използват на закрито, петстепенно закалените също са оптимален вариант.

     Какво предлага DShome.bg

     При нас ще откриете огромно разнообразие на болтове от реномирани производители. Производителите които предлагаме са KAMFIX, WURTH и други, които не са наложени толкова много на пазара. Всички крепежни елементи, с които разполагаме са произведени по стандарти DIN и ISO.

Филтър
Цена
-
Марка
Материал
Цолове
Диаметър мм.
Покажи повечеПокажи по-малко