fbicon
×

Циркуляри

Показване на 1-20 of 20 продукта

     Циркулярът е инструмент, който се използва главно за рязане на дървени материали. Циркулярът е един от най-често използваните машини в дома, гаража и дърводелската работилница. Прилага се за напречно, надлъжно и смесено рязане. В нашият сайт се предлагат различни видове дискове, които осъществяват рязане на различни материали - дърво, метал, пластмаса, зидария. 

     Видове циркуляри - особености

     Видовете циркуляри, които се произвеждат са доста разнообразни като устройство. Според захранването циркулярите се разделят на електрически и акумулаторни. Електрическите циркуляри са най-разпространения и предпочитан вид. Те се захранват от електрическата мрежа и възпроизвеждат голяма мощност, при която с лекота се извършват дори най-трудните срезове. 

     С акумулаторните циркуляри, можете да работите далече от електрическата мрежа , например - покриви, строежи, в гората и др. Акумулаторните машини обикновено са по-скъпи, малко по-тежки и продължителността им на работа е ограничена. Главното им предназначение е да са ви полезни на трудно достъпни места.

      Модернизацията в днешно време ни е осигурило възможността да имаме право на голям избор, което важи и за подбора на инструменти за рязане на дървесина. По-долу ще разгледаме видовете циркуляри и техните особености.

     Ръчни

     Преимуществото на ръчните циркуляри, е че са лесни за пренасяне и че могат да се използват с една или с две ръце. С него бързо ще можете да режете дърво, кухненски плотове, плочки, плексиглас, пластмаса дори и ламиниран паркет. Ръчните циркуляри успешно се справят с прави разрези и с разрези под ъгъл. Ако възнамерявате да работите с дълги плочки, е препоръчително да използвате потопяем ръчен циркуляр (специфичното при него, е че реже с изключително голяма прецизност). Имайте предвид, че размерът на диска определя дълбочината на рязане.

     Стационарни 

     Стационарните циркуляри са изключително подходящи за рязане с максимално големи дискове. Те са проектирани да режат дълги греди или дъски, за случаите когато трябва да направите прав разрез през парче дърво. С използване на водачи, материалът може да бъде подаден към диска под различни ъгли. Мощността на този вид циркуляри достига до 4 kW. Хубаво е да знаете, че двигателите могат да бъдат монофазни или трифазни. 

     Настолни

     Настолните потопяеми циркуляри служат главно за рязане на летви и греди с конкретни размери на широчината. Този вид циркуляри се разделят на два подвида - напълно потопяеми циркуляри или такива с изтегляне. Настолните циркуляри имат способността да се накланят на ляво или и в двете посоки, което ги прави изключително подходящи за срезове под ъгъл.

     Комбинирани

     Този вид циркуляри съчетават в себе си потапящ се циркуляр с възможността да се използва и като стационарен. Съчетава в себе си прецизна и бърза обработка на материала чрез ъглово или право рязане. 

     Какво предлага Ди Ес Хоум

     В нашите физически магазини и онлайн магазин, може да намерите циркуляри от двата най-много търсени вида - ръчни и настолни. Разполагаме с непрофесионален и полупрофесионален клас, също така и с професионален клас. Мощността между всички класове варира между 800 W и 2 200 W. Марките които предлага dshome.bg са: BOSCH, RAPTER, RAIDER, PREMIUM, DAEWOO.

     Освен циркуляри, при нас може да намерите нужното оборудване и необходимите аксесоари за тях (батерии, дискове дори и линеали за циркуляр). Ако имате нужно от повече информация за някой от нашите продукти, не се колебайте да се свържете с нас консултант. Ние от DS Home сме вашият доверен партньор.

Филтър
Цена
-
Марка
Диаметър см.
Диаметър мм.
Обороти
Мощност (ватове)
Напрежение (волтове)
Покажи повечеПокажи по-малко