×

Огледала за баня

Показване на 1-33 of 33 продукта

Стил в банята с модерно огледало

Поглеждането в огледалото в банята сутрин е ежедневен ритуал. Без този аксесоар трудно бихме се справили с изпълнението на обичайните хигиенни нужди, а и обзавеждането не би било пълно. А още по-добре би било, ако огледалото е модерно и функционално. Тези изделия често се предлагат като част от шкафове за баня, но в този раздел сме събрали само самостоятелни огледала, които със сигурност биха намерили приложение във всяка баня.

Огледала с LED oсветление и допълнителни функции

Съвременните технологии за производство на огледала за баня позволяват те да са устойчиви на влага и да запазват добрите си отразяващи свойства дори и след многократно намокряне. За разлика от огледалата за сухи помещения, тези за баня се правят със специално многослойно покритие на основата на природни смоли, което ги предпазва от влиянието на парата.

На повърхността на огледалата от по-висок клас пък се нанася разтвор от сребро, след което се фиксира с разтвор от мед, а след това се слага и специален защитен лак. Така се получават изключително здрави и трайни огледала, които логично се считат за луксозни аксесоари. 

Все по-актуални стават огледалата с LED осветление, които освен красиви, са и доста практични. Вградените LED диоди осигуряват достатъчно светлина по всяко време, а при доста модели осветлението може да се управлява лесно и бързо с Touch screen бутон. Светлината е правилно разпределена, не ни заслепява и е подходяща за по-сложни козметични процедури. 

При някои модели има и допълнително козметично огледало, което осигурява повече удобство. В банята може да бъде поставено и козметично огледало с увеличителни свойства и с разтягаща се стойка, благодарение на която можете да го приближите или отдалечите по свое усмотрение.

При избор на огледало от този тип е важно то да е с качествена стойка, за да не се покрива с ръжда в резултат на постоянната влага. За предпочитане са моделите, изработени от хром-никел. 

Допълнителна екстра при съвременните модели огледала е и функцията против замъгляване. Подгряващият елемент поддържа температурата на огледалото близка с тази на въздуха и то не се запотява, като не се изисква почти никаква електроенергия.

Огледалата с нагревател са по-скъпи, но инвестицията определено си заслужава.

Освен огледала с вградено LED осветление има и такива, снабдени с осветително тяло – едно или няколко, разположени отгоре или отстрани. 

За по-малките бани са предвидени огледала с полици, които изглеждат доста приятно. Потребителите обаче трябва да имат предвид, че полиците, обикновено стъклени, не трябва да се натоварват с много вещи. 

Огледала с ретро дизайн

Все пак в колекциите на производителите на обзавеждане за баня присъстват и доста модели с ретро дизайн. Освен класическите кръгли или правоъгълни огледала с фасет, които се закачат на стената, има и такива с по-нестандартна форма. 

Предлагат се и изчистени модели кристални огледала, на които отражението е най-бистро и чисто. Има и модели с рамки или с красиви декорации по периметъра. Така че имате възможност да изберете огледало за баня според вкуса и потребностите си. 

Разгледайте и предложенията на DS Home в категориите Мебели за баня, „Аксесоари за баня“, „Санитарен фаянс“, „Смесители и душове“, „Душ кабини, паравани, вани“. Доверете ни се и изберете обзавеждане за баня от нашия онлайн магазин или физически магазини.

Филтър
Цена
-
Размер огледала
Марка
Материал
Цвят
Диаметър см.
Мощност (ватове)
Покажи повечеПокажи по-малко