×

Душ Кабини, Паравани, Вани

Показване на 1-45 of 70 продукта

Душ кабини от DS Home - създайте комфортна и функционална баня

Душ кабините са един от най-често използваните методи за разделянето на площта в банята на мокро и сухо пространство. Те превръщат санитарното помещение в комфортно и уютно място, в което всеки би прекарал с наслада част от времето си. Дават възможност да се изолирате напълно и да вземете необезпокоявано релаксиращ душ, като при това останалата част от пода в банята остава напълно суха. В тази категория на DS Home ще откриете стилни и практични модели душ кабини, които ще допринесат за елегантната визия на вашата баня. Ние разбираме колко е важна тази покупка, затова залагаме на качествени продукти на доказани производители. 

Какви видове душ кабини се предлагат

Душ кабините са най-разнообразни в зависимост от конструкцията и функционалността им. Те се делят основно на:

  • Квадратни
  • Овални
  • Правоъгълни
  • Регулируеми
  • Хидромасажни
  • Парни 
  • С подсветка и музикална система

Сред най-предпочитаните модели са хидромасажните душ кабини. Те са оборудвани с дюзи, които изпускат вода под налягане, създавайки масажен ефект върху тялото. Тези душ кабини предоставят пълна релаксация и имат стимулиращ ефект върху мускулите.

Интерес представляват и парните душ кабини. Те са оборудвани с генератор на пара, създаващ влажна и топла среда, подобна на тази в парните бани. Този тип душ има положителен ефект върху кожата и дихателните пътища. След ползване организмът ви ще бъде детоксикиран и ще се чувствате по-свежи и отпочинали.

На вниманието на любителите на екстравагантното пък са душ кабините с подсветка и музикални системи. Те имат LED подсветка, която създава по-различна атмосфера, и вградена музикална система, която позволява да слушате музика, докато вземате душ. 

Предлагат се и петоъгълни душ кабини, които набират все по-голяма популярност. При регулируемите душ кабини има възможност за регулиране на размерите съобразно пространството. По отношение на начина на отваряне кабините могат да бъдат с отваряеми врати, плъзгащи се врати или врати тип хармоника.

Кои са най-често срещаните размери душ кабини

Стените на квадратните душ кабини обикновено са с размери между 80 и 100 см. Те осигуряват достатъчно пространство за душ и в същото време могат да се вместят и в по-малки бани.

Правоъгълните душ кабини обикновено са с размери между 80 и 120 см в ширина и между 100 и 150 см в дължина. Те осигуряват повече пространство за къпане и са подходящи за по-големи бани.

Овалните душ кабини най-често са с размери 90x90 см, но има и по-обемни модели, при които размерите достигат 150x150 см. Стандартните овални или ъглови душ кабини са подходящ избор за бани с ограничено пространство.

От какви материали се изработват душ кабините

Душ кабините се изработват най-често от стъкло. Препоръчително е то да е закалено, с дебелина поне 5 мм, за да е здраво и устойчиво. Стъклото може да е прозрачно, с матов ефект, цветно или с различна орнаментика. 

По-евтин вариант са пластмасовите душ кабини, чиито страни и врати са изработени от акрил или поликарбонат. Те са леки и лесни за поддръжка.

Профилите на душ кабините обикновено са от алуминий, но има и такива от неръждаема стомана. Могат да бъдат с хромирано покритие, тип сатен, или в черен матиран цвят. 

Поддушовото корито обикновено се изработва от акрил или композитен материал. За предпочитане е да има система против хлъзгане. Ако кабината ще се монтира без корито, се поставя праг, изработен от полиуретан или композитен материал. По-луксозните модели душ кабини могат да имат под от керамични, порцеланови, мраморни или гранитни плочки.

Как да изберем душ кабина

Един от най-важните фактори, с които трябва да се съобразите при избора на душ кабина, е размерът на вашата баня. Най-практичният вариант за по-малките бани е ъгловата душ кабина. В комбинация с плъзгащи се врати или врати тип хармоника този модел ще Ви позволи да запазите голяма част от свободното пространство в банята, предлагайки Ви същевременно изолирано място за къпане.

Ако разполагате с голяма баня, то имате пълна свобода на избора. Няма нужда да се съобразявате с размерите и формата на кабината. Можете да поставите правоъгълна душ кабина, душ кабина с вана, мултифункционална кабина или да изградите двоен душ бокс.

Имайте предвид и как ще е най-уместно да се отварят вратите - навътре, навън или чрез плъзгане. Плъзгащите се вратички са предпочитани, защото са практични.

В нашия онлайн магазин ще намерите модерни душ кабини, с които ще постигнете функционалност и удоволствие в едно. Доверете ни се и изберете душ кабина за вашата баня. Вижте и предложенията ни за паравани за баня и поддушови корита и профили.