fbicon
×

Мебели за баня

Показване на 1-16 of 16 продукта

Погрижете се за уюта в банята с красиви мебели

Искате комфортен и уютен дом, а банята не бива да прави изключение. За целта, освен задължителния санитарен фаянс, душ и смесители, трябва да се погрижите и за подходящи мебели. В днешно време производителите далеч не се ограничават с добре познатите шкафчета с огледални вратички и примамват с най-разнообразни дизайнерски предложения за горни, долни и странични шкафове, панели, колони и рафтове за вграждане, които ще ви накарат да се чувствате наистина уютно и да прекарвате с удоволствие време в банята. 

От какви материали се изработват мебелите за баня?

Най-популярни са мебелите за баня, изработени от PVC, ПДЧ, МДФ и акрил. Разбира се не липсват и оригинални предложения за мебели за баня, изработени от дърво, метал или стъкло.

Мебелите от PVC са леки, функционални, водо- и влагоустойчиви и с лесен монтаж. От този материал могат да се направят и мебели с различна от стандартната правоъгълна форма, като например ъглови или с извити части. Те са и изгодни от финансова гледна точка. 

Мебелите от ПДЧ или МДФ имат по-голяма плътност. Те се обработват със специални грундове и бои за допълнителна устойчивост срещу влагата. От МДФ материал също могат да се изработят мебели за баня с по-нестандартни или извити форми. От MDF често се произвеждат панели и шкафове за баня, а ПДЧ материалът е предпочитан за долни шкафове с мивка. 

От акрил обикновено се произвеждат панели за банята, плотове и тоалетки. Акрилните мебели са привлекателни и устойчиви на механични натоварвания. Този материал е подходящ за оцветяване и съответно могат да се изработват мебели с по-наситени цветове. 

Мебелите за баня от дърво са стилни и елегантни, но и по-скъпи. Най-подходящи за производство на мебели за баня са букът, кедърът и дъбът, а най-популярни са дъбовите шкафове. С времето дъбовата дървесина потъмнява и е много възприемчива към маслата за обработка.

Конзолни или стоящи мебели за баня?

Дали да изберете конзолни или стоящи мебели зависи от това с какво пространство разполагате. Конзолните модели биха стояли по-добре в по-малка баня. Обикновено те предлагат по-малко място за съхранение, но и позволяват лесно почистване на пространството под тях.

Свободно стоящите шкафове внасят усещане за здравина и стабилност, но пък заемат повече подово пространство и така правят банята да изглежда по-малко просторна. 

Ако имате голяма баня спокойно можете да изберете и от двата вида мебели, още повече че се предлагат наистина впечатляващи по дизайн и функционалност комплекти.

Какви мебели за баня ще откриете в DS Home?

В нашия асортимент ще откриете разнообразни долни конзолни шкафове или с крачета, предимно с мивка, горни огледални шкафове, с LED oсветление, колони, плотове, стилни рафтове за вграждане от неръждаема стомана, комплекти. Преобладаващият цвят е белият, който позволява мебелите да се вписват идеално във всеки тип баня. Имаме и предложения за мебели за баня в цвят като дъб сонома, бетонно сиво или черно.  В повечето случаи вратичките на шкафовете сa с механизъм за плавно затваряне (soft close механизъм), което е допълнително предимство.

Преди всичко е добре да заложите на качествени мебели, тъй като те ще ви служат години наред. Предлаганите от DS HOME мебели за баня са на утвърдени производители с доказано качество и стилен дизайн и със сигурност ще спомогнат да превърнете вашата баня в едно красиво и уютно място.

Разгледайте и нашите предложения за огледала за баня, аксесоари за баня, смесители и душове, санитарен фаянс, душ кабини, паравани, вани.