×

Винтове

Показване на 1-45 of 1249 продукта

Винтът е крепежен елемент с цилиндрична, конусовидна или близка до тях форма. Използва се главно за свързване на крепежни елементи един към друг. Използва за навиване в различни материали като дърво, гипсокартон, бетон, метал и други. Изработен е от метал с висока защита от корозия, като това е постига с различно покритие по самият метал. Има някои винтове, които са изработени изцяло от неръждаема стомана или месинг. Маркирани са с две цифри, като първата показва диаметъра, а втората цифра показва неговата дължина.


     Видове винтове

     Ние от DS Home искаме да ви запознаем с видовете винтове, които съществуват на пазара, а тяхното разнообразие е огромно. Главата на винта има специфична форма и проектирана е с цел да улесни навиването му. Главата е по-широка от останалата му част, за да възпре навлизането му дълбоко в материала, в който се завива. Резбата може да е по целия винт или част от него. Масово, винтовете са затягат по посока на часовниковата стрелка и се наричат винтове с дясна резба. Има и такива с обратна/лява резба, но те се използват по изключение.

     Инструментите, които се използват при завиване или развиване на винтове са отвертка, имбусен ключ, гаечен ключ, винтоверт или бормашина. Бормашина използвайте в краен случай, ако нямате друг инструмент под ръка, тъй като е много тежък и неудобен инструмент при завиване или завиване на крепежите. При него е задължително да има функция за регулиране на оборотите. Винтовертът е най-добрия и универсален инструмент - лек, компактен и много ефективен.

     Според формата на главата, има няколко вида винтове:

  • Винт със скрита глава: Това е винт, който разполага с отвор в главата. Отворът е предназначен за захващане на декоративна капачка. Най-често се използва за монтаж на по-леки конструкции, били то от метал или дърво.
  • Винт с шестостенна глава: Този винт е изключително подходящ за монтаж на дървени конструкции, стълбища, интериорни фасади, покриви и други. Изработен е от здрава и надеждна стомана, с поцинкована повърхност и е устойчив на атмосферни влияния и корозия.
  • Винт с изпъкнала глава: Този винт е специално предназначен за метал. Резбата е по-фина от стандартният винт за дърво. Винтът е проектиран да бъде свързан с резбовани гайки или отвори в частите, които ще бъдат свързани. Иработен е главно от въглеродна стомана и е с поцинковано покритие.
  • Винт с полуобла глава: Този винт е изключително подходящ за закрепване на дървени, метални и пластмасови елементи. Използва се за монтаж на дограми, каси за врати в бетон, облицовки на сгради също така и за сухо строителство. Изработен е от стомана с поцинковано покритие. Има два модела винтове с полуобла глава: самонарезни и самопробивни.


     Защо да се доверите на DShome?

     Всички наши продукти от категория винтове са с гарантирано качество от реномирани производители. В нашият онлайн магазин ще откриете голямо разнообразие на достъпни цени. Марките, с които имаме тясно сътрудничество са: ALLFA, EJOT, FISCHER, INDEX, KAMFIX, KOELNER, WEBER, WKRET-MET, WURTH, FRIULSIDER, VBU PRO и други.