fbicon
×

Дъски за гладене


     Дъските за гладене несъмнено са сред най-добрите помощници в домакинството. А колкото по-функционални и качествени са те, толкова по-комфортен ще бъде процесът на гладене на изпраните дрехи и спално бельо.

     Често се случва да изгладим нещо набързо върху матрака, но това не е удачен вариант поради риска от изгаряне и натоварването в областта на кръста. Ето защо дъската за гладене е толкова важна. Можете да я поставите в близост до контакт, да регулирате височината на масата според вашата, а и разполагате с поставка за ютията. Освен това не заема толкова място в събрано състояние. Можете да я поставите в ниша, под леглото или зад вратата. Така няма да пречи, а при нужда ще Ви е на разположение.

     Видове дъски за гладене

     Дъските за гладене могат да бъдат с дървен плот, пластмасов или метален. Дървеният плот обикновено е изработен от пресовани стърготини (шперплат, ПДЧ, MDF и др.). Тези дъски не са толкова леки, могат да абсорбират влага след време или да се появят миризми.

     Пластмасовите дъски за гладене са леки, здрави, устойчиви на влагата и термоустойчиви. 

     Металните дъски за гладене са изключително здрави и дълготрайни, но са по-тежки и след време може да се появи корозия. 

     Най-разпространени са дъските за гладене от типа ножични, при които краката се пресичат и придобиват формата на буквата X. Те притежават няколко степени на регулиране на височината, което е от изключителна важност за стойката, която ще заемете при гладене.

     Най-често подложките са от топлоустойчива синтетика, която е издръжлива на топлина и е дълготрайна. Предлагат се и модели с памучни подложки с най-различни десени.

     Размери на работната повърхност

     Дъските за гладене се предлагат в различни размери. Срещат се модели с размери на работната повърхност 110x30 см, 110x34 см, 120x38 см, 123x42 см, 124x38 см, 124x44 см, 135x45 см, 135x49 см и др. 

     Какъв размер дъска за гладене да изберете зависи най-вече от пространството, с което разполагате и интензивността на употребата. Ако гладите често и имате повече пространство, то логично е по-добре да имате дъска с по-голяма работна повърхност.

     Има и малки модели дъски с размери 70x30 см, 73x32 см, чието основно предназначение е за гладене на ръкави.

     Функционални възможности

     На пазара могат да се намерят дъски за гладене с вграден вентилатор, с помощта на който се изсмуква парата и се прилепва дрехата към повърхността на плота за улесняване на работата. 

     Има и модели с предварително нагрята повърхност, осигуряваща по-прецизно изпъване на плата.

     Някои модели дъски за гладене разполагат с поставка за дрехи, което също улеснява процеса на гладене.

     Срещат се и дъски за гладене със закачалки, с които могат да бъдат окачени на стената по доста практичен начин.

     Предлагат се и модели дъски за гладене със система за сигурност /заключващ механизъм/, която не позволява на дъската да се затвори.

     Съвременните модели разполагат и с контакт и държач за кабела, който предотвратява усукване на захранващия кабел и го предпазва от среща с горещата повърхност на ютията. Тези модели са подходящи при използване на ютия с парогенератор. Тогава е нужно място за поставяне на парогенератора, водач за кабела и контакт, в който да се включи уредът.

     Какво предлага dshome.bg?

     Онлайн магазинът ни предлага дъски за гладене на марката Miras. Моделите са с електростатично боядисани метални части с нанотехнология, а корпусът е изграден от перфориран метален моноблок с покритие против ръжда.

     Калъфите за дъска за гладене на марката Miras са от устойчив двуслоен плат, който издържа до 230 градуса топлина. Външният слой е от полиестер, а вътрешният от плътен филц. Имат максимална паропускливост. Препоръчва се да се перат в пералня до 40°, да не се избелват, да не се центрофугират и да се гладят при висока температура до 150 градуса.

     Разгледайте и останалите предложения в продуктовата група домашни потреби. От нашия онлайн магазин можете да си закупите кошове, легени, кофи, кутии за съхранение, дъски за рязане, поставки за прибори и други продукти.

Филтър
Цена
-
Цвят
Марка
Материал
Височина см