×

Гранитогрес

Показване на 1-45 of 625 продукта

   Изборът на подови плочки е също толкова важен, колкото и на стенни. Правилните плочки могат да допринесат в много голяма степен за облика на съответното помещение. За пода се използва теракот или гранитогрес

   Гранитогресните плочки са все по-предпочитани заради здравината, трайността и издръжливостта им. Те са твърди, устойчиви на надраскване и петна, издържат на тежък пешеходен трафик като този в жилищните и търговски обекти, което ги прави чудесен избор както за вътрешна, така и за външна употреба.

   Гранитогресът издържа на резки температурни промени (може да се използва в среди с температура в диапазона между -50°C и +50°C). Поради това свое качество гранитогресът е по-доброто решение за облицоване на открити участъци като тераси, веранди, зони за отдих, зони около басейни и др.

   В гранитогресните плочки няма пори и абсорбирането на вода е до 0,05%, което ги прави особено подходящи за бани, където непрекъснато се отделя влага. Като цяло гранитогресът е по-скъпа инвестиция, но качеството, което ще получите, си струва.

   Теракотените плочки са предварително пресовани на сухо, глазирани и произведени чрез единично изпичане. Имат по-голяма плътност и по-висока степен на износване на емайла спрямо фаянсовите благодарение на обработката при по-висока температура.

   Характеризират се с ниска или средна абсорбция на вода (3%-6%) и добра износоустойчивост. Подходящи са за вътрешни подови настилки за бани, тоалетни и мокри помещения като цяло. Отличителни черти на теракота спрямо гранитогреса са, че той е по-лек и по-лесен за рязане. 

   При подовите плочки размерите са най-различни. В dshome.bg ще откриете български (KAI Group) и испански (Keros) подови плочки

   Онлайн магазинът ни предлага теракот с размери: 33.3x33.3 см, 34x34 см, 45x45 см, 46x46 см и гранитогрес с размери: 10x70 см, 15x60 см, 15x90 см, 19x56 см, 20x20 см, 23x46 см, 23.3x120 см, 25x50 см, 30x60 см, 45x45 см, 33x33 см, 33.3x33.3 см, 15.5x60.5 см, 50x50 см, 59.6x59.6 см, 60x60 см, 20x120 см.

   Гранитогресът е универсална настилка, с голямо разнообразие от цветове, дизайни и форми, която се интегрира лесно във всяко помещение от вашия дом, градина или офис. Съвременните тенденции при керамичните изделия са свързани най-вече с дървесни дизайни, циментови повърхности, естествени камъни като мрамор, травертин или гранит – всичко, което може да се намери в природата може да „оживее“ и на подовите плочки.

   Така например дизайнът на гранитогресните плочки от серия Мунстоун на KAI Group представлява своеобразно пано от различни по форма и цвят, малки и големи камъчета, наредени в различни посоки, създавайки усещането за автентична ръчно изработена настилка. Серия „Ибица” пък засилва усещането за свежест и чистота. Когато вървите по под, облицован с тези плочки, сякаш стъпвате по кристална, кротко течаща вода.

   Гранитогресът може да бъде и калиброван. Този вид плочки се изрязват чрез процеса на ректификация, като ръбовете се изрязват и пригаждат така, че да са перфектно оформени и да няма разлика с другите плочки от същия модел. В резултат са налице абсолютно еднакви по размер, форма и правилност плочки, които могат да бъдат поставяни с минимална фуга, а в някои случаи и без фуга. По този начин се създава един значително подобрен вид на помещенията, а при някои модели плочки се създава усещането за непрекъсната настилка. 

   Малките до средни размери плочки са подходящи за малки вътрешни помешения, бани, коридори или тераси заради способността им да уголемяват оптически помещението. Големите размери плочки изглеждат най-добре в големи помещения. Те са по-луксозни и екстравагантни интериорни решения. Също така е препоръчително за високонатоварени помещения да се използват по-дебели плочки, които са по-здрави и по-устойчиви.

   Подови плочки с гладка и полирана повърхност са по-подходящи за големи обществени помещения и коридори, тъй като придават изисканост и се почистват по-лесно. Грапавите и матови предложения са най-добрият избор за хола, кухнята, банята, коридора, терасата, стълбището или около басейни, тъй като структурата им ограничава хлъзгане при контакт с вода.

   Цената на подовите плочки се определя за квадратен метър, като освен от размера и дебелината на изделията зависи и от качеството. То може да бъде първо или второ качество.

   Разгледайте и нашите предложения за фугинилепила и всякакви консумативиинструменти и машини, свързани с поставянето на подови плочки

Филтър
Цена
-
Повърхност
Плочки - дебелина (мм)
Марка
Материал
Цвят
Дебелина
Размер плочки