fbicon
×

Аксесоари за смесители

Показване на 1-40 of 77 продукта

Аксесоари за смесители и душове

Качествените душ комплекти и системи обикновено имат дълъг експлоатационен срок, но понякога се налага отделни части да бъдат подменени. Така например може да се наложи да подмените шлауха  поради износване или повреда или пък да решите да смените душ слушалката с по-функционална такава. 

Или пък смесителната ви батерия не работи съвсем добре, но не искате да купувате нова, а само да подмените проблемната част. В тази група от продуктовия каталог на dshome.bg сме поместили различни аксесоари, резервни части и консумативи за смесителни батерии и душове.

Какви шлаухове за душ се предлагат?

Шлауховете за душ се изработват от метал или PVC. Металните шлаухове са по-предпочитани заради здравината и по-дългия експлоатационен период. Те могат да бъдат обикновени, двойнооплетени, разтегателни, със силиконово покритие. Особено атрактивни са цветните шлаухове – в черен, бял или златист цвят. 

По-обикновените шлаухове, които са и най-достъпни като цена, обикновено нямат защита срещу усукване. По-високият клас изделия обикновено имат защита срещу усукване, подсилени са, издържат на силен опън, не се драскат и имат защита от чупене. Предлагат се и модели с функция за пестене на вода. Преди всичко е добре да изберете шлаухове, които са устойчиви на влага и вода и се почистват лесно.

Важно е да съобразите и дължината на шлауха с тази между смесителя и подвижния душ. Обикновено тя варира от 120 см до 200 см. По-голямата дължина на гъвкавия маркуч предполага повече удобство и свобода на движенията под душа. 

Модерни душ слушалки и душ пити

Съвременните модели душ слушалки и душ пити определено могат да допринесат за едно изключително приятно преживяване под душа. Най-опростените модели душ слушалки обикновено са с една функция, но по-функционалните модели могат да имат функция дъжд, тонизираща или масажна функция, мека струя, функция водна мъгла, струя дъжд с въздух (позволяваща да се намали разходът на вода). Има и модели с LED приставки, позволяващи да се отдадете на цветна терапия. Производителите са помислили и за децата, като в търговската мрежа могат да бъдат открити и душ слушалки във формата на различни животни.

Душ питите могат да са в кръгла, правоъгълна или квадратна форма, ултратънки, с различни функции. Душ питите с по-големи размери предоставят по-голям комфорт и наслада, тъй като падането на водата се доближава до капки дъжд и тялото ви се облива в много по-голяма степен. Душ питите са елегантни и стилни и добавят истински разкош към интериора на мокрото помещение.

За какво служат аераторите?

Основната цел на аератора е да спомогне за пестенето на вода. Представлява функционална дюза, която помага струята да се разпръсне и да се поддържа интензивността ѝ. При преминаването на водата през дюзата, тя се смества с кислород, като се образува мек поток от пяна на изхода. Същевременно дебитът остава непроменен, а водният поток се намалява почти наполовина. Освен това аераторът помага за улавяне на малки частици от отломки.

Понякога се налага да бъдат подменяни и затварящите механизми на смесителните батерии. Те могат да бъдат за едноръкохваткови или двуръкохваткови смесители, керамични или гумени. Осигуряват затваряне на крана с леко движение на ръката. Някои модели смесителни батерии са с керамични затварящи механизми с Click система, предоставяща усъвършенствана функция за контрол на температурата на топлата вода, водоспестяваща функция и увеличена работна зона на ръкохватката.

Сред останалите аксесоари, които могат да бъдат открити в този раздел, са държачи за душ слушалки, сапунерки за тръбно окачване, лебедки, ръкохватки за смесител.

Разгледайте и предложенията ни за смесители за баня и за душове и панели

Филтър
Цена
-
Цвят
Монтаж
Марка
Материал
Цолове
Дължина см
Широчина см
Промо
Диаметър см.
Диаметър мм.
Покажи повечеПокажи по-малко