fbicon
×

Фаянсови плочки

Фаянсови плочки

Фаянс 30x90 см Sante Aqua BIEN

26,92 лв. 35,90 лв.
Оставащо време
Фаянсови плочки

Фаянс 30x90 см Adonis White BIEN

26,17 лв. 34,90 лв.
Оставащо време
Фаянсови плочки

Фаянс 30x90 см Marlen Statuario Glossy BIEN

26,17 лв. 34,90 лв.
Оставащо време
Фаянсови плочки

Фаянс 30x90 см Marlen Statuario Wave Decofon BIEN

26,17 лв. 34,90 лв.
Оставащо време
Фаянсови плочки

Фаянс 30x90 см Cappadocia Sand BIEN

26,17 лв. 34,90 лв.
Оставащо време
Показване на 1-40 of 419 продукта

Преобразете помещенията в дома си с нови стенни плочки

Предстои ви ремонт или обзавеждане на ново жилище. Или просто искате да промените визията на някои от помещенията във вашия дом. Можете да ги преобразите с нови стенни плочки. Производителите предлагат богат избор от най-различни по дизайн, цветове и модели стенни плочки, с които да допринесете за мечтания стил, уют и комфорт във вашия дом.

Какви плочки се ползват за стени

Основните стенни плочки са фаянсовите, но може да се използва и гранитогрес, който е предпочитан заради здравината, трайността и издръжливостта си. Фаянсът представлява керамична плочка с висока абсорбция на вода (10%), предварително пресована на сухо и произведена чрез двойно или единично изпичане. Използва се само за вътрешна облицовка. Фаянсовите плочки не натрупват статично електричество и електропроводимостта им е много ниска. Имат глазирана повърхност, която ги прави водоустойчиви и лесни за почистване и поддръжка.

Какви размери фаянсови плочки се предлагат

Изборът на размери е доста обхватен, като се започне от 15x15 см и се стигне до 25x70 см. Сред най-често срещаните размери фаянсови плочки са:

• 20x25 см

• 20x50 см

• 20x60 см

• 25x40 см

• 30x60 см

Стенни плочки с разнообразни цветове, текстури и дизайн

  Стенните плочки са с най-различни текстури, дизайн, цветове и шарки, могат да пресъздават различни фигури и изображения, да имитират естествени материали от природата като камък, мрамор, гранит, каквито са и най-съвременните тенденции. 

  Има плочки, които веднага ще привлекат вниманието, като например такива, имитиращи мозайка в светли или по-тъмни тонове, както и такива, предразполагащи към релакс.

  Дали плочките са с матирана или гланцирана повърхност също е важен въпрос. Счита се, че матираните плочки се цапат по-малко, а по гланцираните остават повече следи. Гланцът обаче има отражение и придава по-голям обем на помещението. 

Как да изберем най-подходящия размер плочки 

  Преди всичко трябва да преценим правилно наличното пространство, както и разстоянието между мивка, тоалетна, зона за душа, прозорец, мястото на водомерите. Ако площта е много малка поставянето на малки плочки може да бъде по-добър вариант, тъй като те оптически уголемяват помещението, но пък изискват по-голямо количество фуги, които могат да създадат непривлекателен ефект. 

  Друг вариант са плочките със средни размери (20х50 см, 30х60 см, 25х70 см и т.н.), които са подходящи както за малки, така и за големи бани. При правилния избор на цветове, подходящото съчетание и качественото поставяне те биха подхождали на всеки тип баня. 

  Големите плочки като (60x60 см, 60х120 см, 30х120 см и т.н.) стоят изтънчено и придават съвременен и модерен изглед на пространството, но са подходящи за по-големи помещения.

  Цената на плочките се определя за квадратен метър, като освен от размера и дебелината на изделията (по-голямата дебелина гарантира по-голяма здравина и устойчивост) зависи и от качеството. То може да бъде първо, второ, трето или сборно качество.

Какви фаянсови плочки предлага DS Home

  В тази продуктова категория са поместени десетки модели стенни плочки на утвърдени български и чужди производители, с разнообразни размери и дизайни и на достъпни цени. Сред предлаганите от нас изделия са плочки на марките KAI, Keros, BIEN, NAVARTI, STN CERAMICA, Anka Seramik, ECOCERAMIC и др.

 Поръчайте на ниски цени от онлайн магазин DS Home с бърза и безплатна доставка до магазините ни в София, Варна, Бургас, Добрич. Можем да доставяме и чрез куриер до всяка точка и обект в страната.