fbicon
×

Фаянсови плочки

Показване на 1-40 of 421 продукта

Преобразете помещенията в дома си с нови стенни плочки

Предстои ви ремонт или обзавеждане на ново жилище. Или просто искате да промените визията на някои от помещенията във вашия дом. Можете да ги преобразите с нови стенни плочки. Производителите предлагат богат избор от най-различни по дизайн, цветове и модели стенни плочки, с които да допринесете за мечтания стил, уют и комфорт във вашия дом.

Какви плочки се ползват за стени

Основните стенни плочки са фаянсовите, но може да се използва и гранитогрес, който е предпочитан заради здравината, трайността и издръжливостта си. Фаянсът представлява керамична плочка с висока абсорбция на вода (10%), предварително пресована на сухо и произведена чрез двойно или единично изпичане. Използва се само за вътрешна облицовка. Фаянсовите плочки не натрупват статично електричество и електропроводимостта им е много ниска. Имат глазирана повърхност, която ги прави водоустойчиви и лесни за почистване и поддръжка.

Какви размери фаянсови плочки се предлагат

Изборът на размери е доста обхватен, като се започне от 15x15 см и се стигне до 25x70 см. Сред най-често срещаните размери фаянсови плочки са:

• 20x25 см

• 20x50 см

• 20x60 см

• 25x40 см

• 30x60 см

Стенни плочки с разнообразни цветове, текстури и дизайн

  Стенните плочки са с най-различни текстури, дизайн, цветове и шарки, могат да пресъздават различни фигури и изображения, да имитират естествени материали от природата като камък, мрамор, гранит, каквито са и най-съвременните тенденции. 

  Има плочки, които веднага ще привлекат вниманието, като например такива, имитиращи мозайка в светли или по-тъмни тонове, както и такива, предразполагащи към релакс.

  Дали плочките са с матирана или гланцирана повърхност също е важен въпрос. Счита се, че матираните плочки се цапат по-малко, а по гланцираните остават повече следи. Гланцът обаче има отражение и придава по-голям обем на помещението. 

Как да изберем най-подходящия размер плочки 

  Преди всичко трябва да преценим правилно наличното пространство, както и разстоянието между мивка, тоалетна, зона за душа, прозорец, мястото на водомерите. Ако площта е много малка поставянето на малки плочки може да бъде по-добър вариант, тъй като те оптически уголемяват помещението, но пък изискват по-голямо количество фуги, които могат да създадат непривлекателен ефект. 

  Друг вариант са плочките със средни размери (20х50 см, 30х60 см, 25х70 см и т.н.), които са подходящи както за малки, така и за големи бани. При правилния избор на цветове, подходящото съчетание и качественото поставяне те биха подхождали на всеки тип баня. 

  Големите плочки като (60x60 см, 60х120 см, 30х120 см и т.н.) стоят изтънчено и придават съвременен и модерен изглед на пространството, но са подходящи за по-големи помещения.

  Цената на плочките се определя за квадратен метър, като освен от размера и дебелината на изделията (по-голямата дебелина гарантира по-голяма здравина и устойчивост) зависи и от качеството. То може да бъде първо, второ, трето или сборно качество.

Какви фаянсови плочки предлага DS Home

  В тази продуктова категория са поместени десетки модели стенни плочки на утвърдени български и чужди производители, с разнообразни размери и дизайни и на достъпни цени. Сред предлаганите от нас изделия са плочки на марките KAI, Keros, BIEN, NAVARTI, STN CERAMICA, Anka Seramik, ECOCERAMIC и др.

 Поръчайте на ниски цени от онлайн магазин DS Home с бърза и безплатна доставка до магазините ни в София, Варна, Бургас, Добрич. Можем да доставяме и чрез куриер до всяка точка и обект в страната.