×

Фаянсови плочки

Показване на 1-45 of 340 продукта

   Решили сте да смените плочките в банята, кухнята или друго пространство във Вашия дом или пък Ви предстои обзавеждане на ново жилище. „Ди Ес Хоум“ ООД може да Ви предложи богат избор от най-различни по размери, цветове, дизайни и модели стенни плочки, с които да допринесете за мечтания стил, уют и комфорт във Вашия дом.

   Основните стенни плочки са фаянсови, но може да се използва и гранитогрес, който е предпочитан заради здравината, трайността и издръжливостта си. Фаянсът представлява керамична плочка с висока абсорбция на вода (10%), предварително пресована на сухо и произведена чрез двойно или единично изпичане. Има по-малка износоустойчивост и затова не е подходящ за полагане на под. Използва се само за вътрешна облицовка. Фаянсовите плочки не натрупват статично електричество и електропроводимостта им е много ниска. Имат глазирана повърхност, която ги прави водоустойчиви и лесни за почистване и поддръжка.

   В dshome.bg ще откриете стотици модели фаянсови плочки на българския производител KAI Group, както и испански плочки Keros. Предлагат се модели с най-различни размери: 20x20 см, 20x25 см, 20x30 см, 20x50 см, 20x60 см, 25x33 см, 25x40 см, 25x50 см; 25.5x75.5 см, 30x60 см. Как обаче да изберем най-подходящия размер плочки? Преди всичко трябва да преценим правилно наличното пространство, както и разстоянието между мивка, тоалетна, зона за душа, прозорец, мястото на водомерите.

   Ако площта е много малка поставянето на малки плочки може да бъде по-добър вариант, тъй като те оптически уголемяват помещението, но пък изискват по-голямо количество фуги, които могат да създадат непривлекателен ефект. Друг вариант са плочките със средни размери (20х50 см, 30х60 см, 25х70 см и т.н.), които са подходящи както за малки, така и за големи бани. При правилния избор на цветове, подходящото съчетание и качественото поставяне те биха подхождали на всеки тип баня. Големите плочки като (60x60 см, 60х120 см, 30х120 см и т.н.) стоят изтънчено и придават съвременен и модерен изглед на пространството, но са подходящи за по-големи помещения.

   Дали плочките да са с матирана или гланцирана повърхност също е важен въпрос. Счита се, че матираните плочки се цапат по-малко, а по гланцираните остават повече следи. Гланцът обаче има отражение и придава по-голям обем на помещението. И все пак гладките и полирани плочки са по-подходящи за стенна облицовка. Също така по по-тъмните плочки повече личат следите от сапунена пяна и варовита вода.

   Стенните плочки имат най-различни дизайни и цветове, могат да пресъздават различни фигури и изображения, да имитират естествени материали от природата като камък, мрамор, гранит, каквито са и най-съвременните тенденции. Тук въпросът опира до личен избор и предпочитания на всеки потребител.

   Различните серии обаче имат и свои отличителни белези. Така например серия Бернина от асортимента на KAI Group залага на плочки, имитиращи мозайка в бежово, кафяво, светло и тъмно сиво, които веднага ще привлекат вниманието. Серия Микадо пък предлага фаянсови плочки в бежово и лилаво, предразполагащи към релакс.

   Цената на плочките се определя за квадратен метър, като освен от размера и дебелината на изделията (по-голямата дебелина гарантира по-голяма здравина и устойчивост) зависи и от качеството. То може да бъде първо или второ качество.

   Разгледайте и нашите предложения за фугилепила и всякакви консумативиинструменти и машини, свързани с поставянето на стенни плочки.