fbicon
×

Силикони

Показване на 1-40 of 54 продукта

Приложения и предимства на силиконите

   Силиконите са широко използвани в строителните и довършителните работи. Осигуряват изравняване, изолация и надеждни връзки при широк спектър строителни материали. Използват се за запълване на пукнатини и фуги на фасади, подове и покриви, както и фуги при стъклени елементи и мокри помещения. Разработени са от ниско молекулен силиконов каучук и се характеризират с еластичност, дълговечност, екологичност и инертност спрямо UV лъчи и плесени. Силиконите са разнообразни съобразно състав и свойства, но основните видове са:

Ацетатни силикони

Имат много голяма устойчивост на топлина, UV-лъчи, неблагоприятни външни условия и образуване на плесени. Използват се в мокри и влажни помещения, а също и навън.

След нанасяне втвърдяването им се ускорява от отделяната от състава им оцетна киселина, която едновременно подобрява връзката на силикона с гладки основи като стъкло, емайл, порцелан, алуминий и други. Предлагат се в богата цветова гама.

Санитарни силикони

Използват се за бани, тоалетни и кухни и съдържат биоцид за възпрепятстване развитието на плесени. Основно са прозрачни и бели, но могат да бъдат и цветни, за да се впишат в различни интериори.

Неутрални силикони 

Съставени са на неутрална основа и се прилагат на места, където не се предполага въздействие на агресивни материали, които могат да нарушат уплътняването. Отличават се с отлична адхезия към гладки повърхности. Не причиняват корозия на метали и варовик и са устойчиви на плесен и мухъл.

Универсални силикони

Подходящи са както за вътрешна, така и за външна употреба. Прилепят добре към стъкло, метал, керамика, дърво и пластмаса. Препоръчват се като средство за защита на полиуретанова пяна от слънчевите лъчи. 

Еднокомпонентни силикони

Втвърдяват се от влагата във въздуха. Използват се често, но се втвърдяват в приемливи срокове само при нанасяне в слой до 12-15 мм.

Двукомпонентни силикони

Втвърдяват се под действие на катализатори при смесване с тях. Предимството им е, че могат да работят във всякакви обеми.

Освен така силиконите могат да бъдат полиуретанови, термоустойчиви, електроизолационни, автомобилни, нискомодулни (за междупанелни фуги).

Предимства на силиконите

Основното им предимство е доброто им сцепление с различни материали и дълготрайното запазване на качествата им при агресивни среди. Предлагат се основно в пластмасови опаковки (картуши) най-често от около 300 мл и се нанасят лесно с помощта на пистолет, което ги прави удобни за домашни проекти. Трябва да се има предвид, че повечето силикони не трябва да се прилагат на влажни повърхности. Освен това чистите силикони не могат да бъдат боядисвани след нанасяне, но за да се избегне този недостатък, могат да се използват фабрично тонирани силикони, които могат да се синхронизират цветово с други продукти.

Какво предлага DS Home

В тази продуктова категория ще откриете различни видове силикони, в това число и силиконови пръчки за топло лепене, с високо качество и на утвърдени производители като MAPEI, DCP, ARDEX, SOUDAL и др. Предлагат се разнообразни по цвят и с различен обем на разфасовките силикони, които могат да удовлетворят различни цели.

Разгледайте нашите предложения и направете поръчка на достъпна цена с бърза и безплатна доставка до магазините ни в София, Варна, Бургас и Добрич. Можем да доставяме и с куриер до всяка точка и обект в страната.

Филтър
Цена
-
Цвят
Марка
Материал
Промо
Разфасовка
Диаметър мм.
Покажи повечеПокажи по-малко