fbicon
×

Комплекти прибори за хранене и готвене

Комплекти прибори за хранене и готвене

Комплект прибори 18 части злато Istanbul HIRA

51,68 лв. 68,90 лв.
Оставащо време
Комплекти прибори за хранене и готвене

Комплект прибори 18 части Safir HIRA

49,43 лв. 65,90 лв.
Оставащо време
Комплекти прибори за хранене и готвене

Комплект прибори 30 части злато и черно Cubuk HIRA

92,93 лв. 123,90 лв.
Оставащо време
Комплекти прибори за хранене и готвене

Комплект прибори 24 части Черен мат Istanbul HIRA

66,68 лв. 88,90 лв.
Оставащо време
Показване на 1-40 of 68 продукта

     Комплект стилни и изящни прибори в красива кутия би възхитил всеки. В този раздел от продуктовата база на dshome.bg Ви предлагаме именно такива продукти, които освен полезна придобивка за дома, са и чудесна идея за подарък.

     Комплектите прибори са особено подходящи за ресторанти и заведения за хранене. В домакинството е добре да разполагаме с комплекти прибори, когато искаме всеки член на семейството или гост да разполага с еднакви прибори. Широко използвани в домакинството са комплектите от ножове, обезпечени със стойка или друга поставка.

     Материали

     Най-често приборите са изработени от неръждаема стомана. Те са устойчиви на корозия и ръжда, не се надраскват и не губят блясъка си. Неръждаемата стомана е комбинация от хром и никел в различни пропорции, а колкото повече е съдържанието на никел, толкова по-лъскави изглеждат приборите. Това съотношение се отбелязва с числата 18/10, 18/8 и 18/0, като първото число отбелязва съдържанието на хром, а второто на никел. Съответно ако искате по-лъскави прибори трябва да търсите такива със съотношението 18/10. Матовите са отбелязани със съотношение 18/0.

     Предлагат се и цветни прибори с PVD покритие (Physical vapor deposition), например в цвят злато, мед, шампанско или черен, както и прибори с различни декорации. 

     Видове комплекти в DS Home

     В нашия онлайн магазин можете да откриете комплекти прибори от 5, 18 или 36 части, комплекти ножове, комплекти щипки за сервиране, комплекти за барбекю – от 3 или 4 части. 

 • Комплектите от 5 части съдържат вилица за месо, решетъчна лъжица, лъжица за сервиране, шпатула за сервиране на торта, черпак;
 • Комплектите от 18 части съдържат 6 броя лъжици за хранене, 6 броя вилици за хранене и 6 броя ножове за хранене;
 • Комплектите от 36 части съдържат 6 броя лъжици за хранене, 6 броя вилици за хранене, 6 броя ножове за хранене, 6 броя десертни лъжици, 6 броя десертни вилиции 6 броя лъжици за кафе/чай.

     Най-често купуваните са комплектите прибори за 6 или за 12 души, съдържащи основните вилици, лъжици и ножове. Често в комплектите се включват и допълнителни прибори като малки лъжички и вилички, вилица или лъжица за салата, щипка за захар и други.

     Какво е хубаво да включва един комплект за едно място за сервиране:

 • Лъжица за супа
 • Нож за основно ястие
 • Нож за предястие
 • Вилица за основно ястие
 • Вилица за салата
 • Лъжица за десерт
 • Вилица за десерт
 • Нож за десерт
 • Лъжичка за кафе
 • Лъжичка за чай

     Поддръжка на приборите за хранене

     В повечето случаи комплектите прибори са подходящи за съдомиялна машина. Приборите от неръждаема стомана дори нямат нужда от полиране след миене в съдомиляна машина, макар че повечето производители препоръчват полиране с памучна кърпа (с цел отстраняване на останали при сушенето петна от вода).

     Приборите с по-богата орнаментика изискват повече грижи, тъй като детайлите трябва да се почистват ръчно и с голямо внимание.

     Разгледайте и другите предложения за вилици, лъжици и ножоведруги кухненски прибори, както и различните видове съдове, които онлайн магазинът ни предлага.