fbicon
×

Огради и мрежи за двор

Показване на 1-33 of 33 продукта

Огради и мрежи за двор – създайте спокойна и комфортна среда около дома си

   Добре подреденият двор или градина е мечта на всеки собственик на открити пространства. Една от първите стъпки в тази посока е да поставите огради, с помощта на които да обособите вашата открита площ, както и да оформите различни зони според предпочитанията си.

   Основната функция на оградите за двор е да осигурят надеждна защита – те предпазват от влизането на бездомни кучета или други животни. Очертават ясно границите на имота ви, а също така, по-високите огради предпазват от любопитни погледи и гарантират дискретност.

    С помощта на вътрешни или декоративни огради можете да обособите отделни пространства като зеленчукови лехи, зони за цветя, зони за отдих и т. н. Дворните огради имат и естетическа функция – допринасят за уюта и стила във вашата градина и ѝ придават завършен вид.

Видове огради за двор според материала

• Метални огради: изработват се от желязо, алуминий или стомана, издръжливи са и дълготрайни. Те са лесни за поддръжка и естетически издържани.

•  Дървени огради: те са особено популярен и често срещан вариант. Могат да бъдат изградени от различни видове дървесина и да бъдат обработвани с препарати за защита от влага и насекоми. Лесни са за изграждане и могат да бъдат изработени във всякаква форма. 

• Мрежести огради: могат да бъдат метални, телени, поцинковани, от синтетични материали, в различни височини и стилове. Оградите от мрежи се отличават със здравина и дългосрочна употреба.

• Бетонни огради: често се използват за градински огради, тъй като предлагат стабилност и сигурност. Могат да бъдат облицовани с камъни, тухли или други материали за по-естествен външен вид.

Това са най-разпространените модели огради за двор, но разбира се има и други варианти, като например каменни огради, плетени огради от ратан или бамбук или живи огради от храсти и дървета. 

Какво да вземем предвид при избора на огради за двор

   Основните фактори, които са от значение при избора на ограда за двор, са какво ще бъде основното им предназначение, от какви материали са изработени, размерите и дизайнът им.

  Ако вашата цел е да защитите максимално имота си от влизане на животни или любопитни погледи, то е добре да изберете по-стабилни и високи огради от метал, дърво или бетонни блокчета или пък покривала за огради.

  За оформяне на лехи или отделни зони можете да използвате по-ниски, декоративни огради. По отношение на материалите, може би най-често срещаните предложения са огради от дърво и стомана. Дървените огради носят неподправено усещане за домашен уют и комфорт, а стоманените огради са изключително здрави и устойчиви във времето. 

Измерете правилно разстоянията, на които които искате да поставите огради, за да е сигурно, че няма да допуснете грешка при покупката. 

Изберете ограда, която да се вписва в стила на вашата къща и двор. Различните стилове, като например класически, модерен, рустикален или съвременен, предоставят различни възможности за избор.

Какво предлага DS Home

В тази продуктова категория на DS Home ще откриете различни модели огради за двор, от различни материали и с различни размери, оградни пана, ограничителни ленти тип бордюр, защитни мрежи – срещу птици, срещу насекоми, срещу градушка, мрежа тип сенник и др. Предлаганите от нас артикули са на доказани производители, с високо качество и на достъпни цени. 

Разгледайте нашите предложения, поръчайте онлайн и вземете с безплатна доставка от магазините ни в София, Варна, Бургас и Добрич. Можем да доставяме и чрез куриер до всяка точка и обект в страната.