fbicon
×

Смесители за баня

Смесители за баня

Смесител за вана/душ Atlas ROCA

205,20 лв. 273,60 лв.
Оставащо време
Смесители за баня

Смесител за биде NEO

40,43 лв. 53,90 лв.
Оставащо време
Смесители за баня

Смесител за умивалник "Хотелска серия "

37,50 лв. 50,00 лв.
Оставащо време
Смесители за баня

Смесител за баня с изпразнител Tyria VIDIMA

134,25 лв. 179,00 лв.
Оставащо време
Показване на 1-40 of 230 продукта

Смесители за баня

Обзавеждане за баня? Няма как да пропуснете избора на смесител, колкото и за някои да изглежда не чак толкова важен. Основната функция на смесителя е да смесва гореща и студена вода за постигане на желаната температура, но той представлява и съществен завършек на цялостната визия на банята. Някои модели с антична визия са особено впечатляващи и могат да превърнат вашата баня в едно наистина уникално място. Не на последно място тези механизми помагат и да пестите вода и енергия.

Най-често използваният материал за изработка на смесителни батерии е месингът, но се предлагат и множество модели от неръждаема стомана. Тези два материала са гаранция за здравина и устойчивост за по-дълъг период в сравнение с модели, които съдържат пластмаса под някаква форма. Днешните производители предлагат и дизайнерски керамични и стъклени смесителни батерии, които могат да придадат съвсем различен облик на едно от най-често ползваните помещения у дома.

Обикновено смесителните батерии са с хромирано покритие, което е гаранция за тяхната устойчивост. Хромираните смесители издържат по-дълго на замърсявания от сапунени и водни капки и на надрасквания и наранявания. Хромираното покритие създава универсална визия и позволява лесно съчетаване с мебели за баня и аксесоари. Хромираните смесители се почистват по-лесно, като не е задължително да се използват силни препарати. 

Смесителите могат да бъдат и с бронзово, златисто или т. нар. PVD покритие (Physical Vapor Deposition), което ги прави изключително красиви. Подобно покритие обаче не е толкова устойчиво на надрасквания, а целостта му може да бъде нарушена от корозивни препарати. 

Тенденции в развитието на смесителите

Класическият модел смесител е с две кранчета или двуръкохватков. Има модели с ретро визия и с гладки плавни форми. Днес все по-предпочитани обаче са едноръкохватковите смесители, които предлагат удобство и дават възможност само с едно движение на ръката да се контролира температурата на водата и силата на водната струя.

Все по-предпочитани са и смесителите с ниски чучури, които предпазват от пръскането на вода и намокрянето на останалите мебели в банята.

Друг важен елемент, който допринася за здравината и издръжливостта на смесителя, е неговата керамична глава. Керамичният затварящ механизъм предпазва от течове, като има и модели с Click система, които  предоставят усъвършенствана функция за контрол на температурата на топлата вода и водоспестяваща функция. 

Наблюдават се и нови технологии за безопасност и пестене на вода като ColdStart, ColdBody, EcoJoy, SilkMove. Технологията ColdStart гарантира, че при пускането на смесителя ще потече студена вода. Основната цел е да не се ползва топла вода, когато не е необходимо, като по този начин се пести изтичането на излишна вода докато чакаме тя да се охлади. Функцията ColdBody е особено полезна, когато в дома има малки деца, тъй като независимо от температурата на течащата вода, тялото на смесителя остава студено. Технологията EcoJoy обогатява водната струя с въздух, като по този начин се пестят водни ресурси, без това да е за сметка на качеството на водата. Технологията SilkMove гарантира точен и прецизен контрол над дебита и температурата на водата.

Видове смесители за баня

Основните смесители за баня са за мивка, за душ/вана, за биде, за душове за вграждане, с водонагреватели, сензорни смесители. Последните позволяват на водата да тече при присъствие на ръцете на потребители в непосредствена близост. Оосбено подходящи са за търговски центрове, молове, обществени сгради.

В последните години нашумяха и термостатичните смесители за баня, които позволяват да регулирате температурата на водата според Вашите лични предпочитания. С термостата се поддържа винаги точна температура на водата, като по този начин се предотвратяват промените и внезапната смяна на топла и студена вода. Термостатичният смесител позволява предварително да настроите температурата, а след това да се възползвате от вече въведените перфектни настройки при всяко вземане на душ.

Моделите с водонагреватели са предназначени за жилищата, в които няма удобно подаване на топла вода към мивката или душа. Те са практично решение за всички случаи, в които се нуждаете от топла вода на момента.

По отношение на монтажа смесителите се разделят на стенни и стоящи. Стенните модели се монтират върху стената, докато стоящите се поставят върху мивката или ваната. Стоящите смесители заемат една идея повече място и почистването около тях не винаги е удобно. При стенните смесители пък трябва да се правят дупки в стената, което не на всеки се харесва. Ако вече разполагате с мивка, изборът на смесителя трябва да е съобразен с нея, но ако предстои да купувате и двата компонента, то можете да избирате и какъв да бъде монтажът на смесителя. 

В продуктовия каталог на ДИ ЕС ХОУМ ще откриете богат избор от смесители за баня, които лесно могат да удовлетворят всякакви потребности. Предлагаме продукти на утвърдените марки Roca, Inter Ceramic, Vidima, Fayans, Forma Vita, Grohе, Thermostyle.

В dshome.bg можете да откриете и всичко необходимо, за да превърнете Вашата баня в едно уютно и красиво място. Разгледайте и нашите предложения в продуктовите категории „Мебели и огледала“, „Душ кабини, паравни, вани“, „Аксесоари за баня“, „Бойлери“, „Санитарен фаянс“.