fbicon
×
Лепило ultralite s1 - mapei - 1

Лепило ultralite s1 - mapei

референтен номер ds63172 | наличност 0 бр.
Изчерпано
93,70 лв.

Еднокомпонентно, лекодеформируемо и висококачествено  лепило на циментова основа по технология Low Dust (по-малко отделяне на прах); нанася се лесно с мистрия, без вертикално приплъзване с продължително отворено време и изключително висока производителност, за керамични плочки и материали от камък. Много подходящ за тънки порцеланови плочки.


 

Области на приложение:

Лепене на всякакъв вид и форма керамични плочки (двойно и еднократно изпечени, порцеланови, кликерни, теракотени и др) и здрави материали от камък, които не са чувствителни на влага, във вътрешни помещения и на открито върху традиционни строителни основи. Освен това е без приплъзване, което го прави подходящо за диагонално редене на плочки по стени. Неговото свойство за цялостно замазване на гърба го прави изключително подходящо за полагане на тънки порцеланови плочки. Също е подходящо за полагане върху неравни основи, еластични основи и мазилки до 15 мм без предварително използване на изглаждащ разтвор.

Малкият вискозитет на Ultralite S1 прави по-лесна работата с него и транспортирането и подобрява неговата производителност с 60 % в сравнение със стандартните лепила на циментова основа на MAPEI. Ultralite S1 съдържа повече от 30 % рециклирани материали.

Забележка. Новаторската технология Low Dust, която отличава този продукт се изразява в значително намаляване на отделяното количество прах по време на смесване на продукта, правейки работната среда по-приятна и по-безопасна за работещия в сравнение с обикновените лепила на циментова основа на Mapei.

 

Технически данни:

Трайност след смесване: повече от 8 часа.

Отворено време: > 30 минути.

Фугиране:

-          стени: след 4 – 8 часа;

-          подове: след 24 часа.

Готово за стъпване: след около 24 часа.

Готово за експлоатация: около 14 дни.

Деформируемост съгласно EN 12004: S1 – деформируемо.

Цветове: сив.

Нанасяне: назъбена мистрия No 4, 5, 6 или 10.

Съхранение: 12 месеца.

 

Разходна норма:

1,5 – 2,5 кг/м2.

 

Опаковка

Торби по 15 кг.

 

Ultralite S1 носи знака CE, както е декларирано в сертификат ITT No 25080237/Gi (TUM), издаден от Лаборатория в Техническия университет в Мюнхен (Германия).

10 продукта в същата категория