fbicon
×

Гранитогрес

Показване на 1-40 of 694 продукта

Гранитогресът – универсалното интериорно и екстериорно решение

Изборът на плочки е сред най-важните при обзавеждането на един дом. Правилните плочки могат да допринесат в много голяма степен за облика на съответното помещение. Все по-голяма популярност придобива гранитогресът, който може да се използва както за под, така и за стена. 

Предимства на гранитогреса

 Гранитогресните плочки са все по-предпочитани заради здравината, трайността и издръжливостта им. Те са твърди, устойчиви на надраскване и петна, издържат на тежък пешеходен трафик като този в жилищните и търговски обекти, което ги прави чудесен избор както за вътрешна, така и за външна употреба.

 Гранитогресът издържа на резки температурни промени (може да се използва в среди с температура в диапазона между -50°C и +50°C). Поради това свое качество гранитогресът е по-доброто решение за облицоване на открити участъци като тераси, веранди, зони за отдих, зони около басейни и др.

 В гранитогресните плочки няма пори и абсорбирането на вода е до 0,05%, което ги прави особено подходящи за бани, където непрекъснато се отделя влага. Като цяло гранитогресът е по-скъпа инвестиция, но качеството, което ще получите, си струва.

Дизайни на гранитогресните плочки

 Гранитогресът е универсална настилка, с голямо разнообразие от цветове, дизайни и форми, която се интегрира лесно във всяко помещение от вашия дом, градина или офис. 

 Съвременните тенденции при керамичните изделия са свързани най-вече с дървесни дизайни, циментови повърхности, естествени камъни като мрамор, травертин или гранит – всичко, което може да се намери в природата може да „оживее“ и на подовите плочки.

Размери на гранитогресните плочки

 Разнообразието сред размерите на гранитогресните плочки е голямо. Предлагат се както по-малки модели с размери 33x33 см, така и големи плочки с размери 60x120 см. Малките до средни размери плочки са подходящи за малки вътрешни помещения, бани, коридори или тераси заради способността им да уголемяват оптически помещението. 

 Големите размери плочки изглеждат най-добре в големи помещения. Те са по-луксозни и екстравагантни интериорни решения. Също така за високонатоварени помещения е препоръчително да се използват по-дебели плочки, които са по-здрави и по-устойчиви.

Сред често срещаните размери гранитогресни плочки са: 

  • 33.3x33.3 см
  • 45x45 см
  • 15x60 см
  • 15x90 см 
  • 25x50 см
  • 30x60 см
  • 60x60 см

Видове гранитогрес според повърхността

• Матиран гранитогрес – отличен избор за кухня, баня, коридор, тераса, стълбище или около басейн, тъй като структурата му ограничава хлъзгане при контакт с вода.

• Полиран или гланциран гранитогрес – по-подходящ е за големи помещения, тъй като придава изисканост и се почиства по-лесно. 

• Калиброван гранитогрес - този вид плочки се изрязват чрез процеса на ректификация, като ръбовете се изрязват и пригаждат така, че да са перфектно оформени и да няма разлика с другите плочки от същия модел. В резултат са налице абсолютно еднакви по размер, форма и правилност плочки, които могат да бъдат поставяни с минимална фуга, а в някои случаи и без фуга. 

Какъв гранитогрес предлага DS Home

В този раздел можете да откриете най-разнообразни модели гранитогресни плочки – с класически и изчистени дизайни или по-екстравагантни предложения. Категорията съдържа стотици модели на марките KAI, BIEN, ECOCERAMIC, VARMORA, KERA TILE CERAMICA, DECOVITA и много други, така че да се удовлетворят най-различни вкусове и потребности. Предлаганите от нас плочки са с високо качество и на достъпни цени.

Разгледайте нашите предложения и поръчайте от DS Home с бърза и безплатна доставка до магазините ни в София, Варна, Бургас, Добрич. Можем да доставяме и чрез куриер до всяка точка и обект в страната.

Филтър
Цена
-
Повърхност
Плочки - дебелина (мм)
Марка
Материал
Цвят
Дебелина
Размер плочки