fbicon

Как да изберем най-добрия градински комплект

градински комплект

Комфортът и уютът са важни не само вътре в дома, но и извън него. Релаксирането на открито вече може да бъде съпроводено с далеч повече удобства, които да ви позволят да извлечете максимума от топлите красиви летни вечери. Става въпрос за стилни и функционални градински мебели, удобни и комфортни, такива, каквито ползваме и у дома. Градинските комплекти са идеално решение за всеки, който иска да пренесе удобството на любимите дивани и кресла навън. Комбинациите от дивани, кресла, столове и маси са толкова многобройни, че изборът наистина би затруднил всеки. В следващите редове ще се опитаме да ви дадем насоки в избора, за да превърнете вашите външни пространства в любими кътчета за отмора.

Основни фактори при избора 

• За какво ще служи градинският комплект – преценете дали искате да оформите удобен кът за хранене, място, на което да се събирате със семейството или приятели на по питие или просто спокойно кътче, на което да релаксирате на спокойствие и тишина.

• Пространство и размери – съобразете се с пространството, с което разполагате, както и със заобикалящата среда. По-обширните открити пространства дават възможност да изберете градински комплект с повече части или с ъглов диван например. 

• Материали и поддръжка – изберете вида на материала на градинските ви мебели според вашата естетика и изискванията за поддръжка. Повечето градински комплекти са изработени от устойчиви на атмосферни влияния материали, които са лесни за поддръжка. Най-често използваните материали за производство на градински мебели са естествен и изкуствен ратан, дърво, метал, пластмаса.

• Бюджет – вижте с какви средства разполагате за покупка на градински мебели. В крайна сметка всичко опира да парите. 

Плюсове и минуси на различните видове градински комплекти според материала

Ратанови комплекти

Ратанови комплекти

Градинските комплекти от ратан са много красиви и с привлекателна визия. Създават уютна атмосфера и добавят луксозно излъчване. Устойчиви са на влага и на слънце, но въпреки това не е препоръчително да се оставят под проливни дъждове и под постоянните слънчеви лъчи. Основният им минус е по-високата цена. 

Комплекти от изкуствен ратан

Комплектите от изкуствен или полиратан са много популярни и предпочитан избор за градинско обзавеждане. Те имат стилен и разнообразен дизайн, устойчиви са на влага и слънчеви лъчи, характеризират се с издръжливост и дълготрайност и лесна поддръжка. Едно от основните им предимства е, че са леки и лесно могат да бъдат преместени при необходиост. Освен това са по-евтини.

Градински комплекти от дърво

Дървените градински комплекти имат естествена визия и прекрасен външен вид. Те са дълготрайни, пластични и могат да се ремонтират. Дървените мебели обаче изискват по-сериозна поддръжка. Желателно е да се третират със защитно покритие, за да запазят привлекателния си външен вид. През зимния период трябва да бъдат добре съхранени. Цената на градинските мебели от дърво варира. Има и по-изгодни предложения, докато някои изискани комплекти струват доста скъпо. Добър вариант за градински мебели от дърво са сгъваемите модели, тъй като те лесно могат да бъдат прибрани при влошаване на времето.

Градински комплекти от изкуствена дървесина

Мебелите от изкуствена дървесина, известна като artwood, имитират външния вид и текстурата на естественото дърво, издръжливи са и устойчиви на слънчевата светлина. Имат механична устойчивост и лесна поддръжка. За разлика от естественото дърво не са атакувани от паразити и не абсорбират вода. 

Градински комплект с метални части

Градински комплекти от метал

Градинските мебели от метал или с метални конструкции гарантират стабилност и издръжливост. Те се отличават с модерна, минималистична и елегантна естетика. По специално тези с алуминиева рамка са силно устойчиви на корозия и атмосферни влияния, което ги прави идеални за продължителна употреба на открито. Минусът на металните мебели е високата топлопроводимост – през жегите могат да се нагорещят твърде много. 

Градински комплекти от пластмаса

Пластмасовите градински мебели се предлагат във всякакви цветове и стилове, лесни са за поддръжка и са на достъпна цена. Те са здрави, издръжливи, гъвкави и устойчиви на атмосферни влияния. Леки са и лесно могат да бъдат преместени. Един от недостатъците им е, че се надраскват, а от слънчевите лъчи изсветляват.

Защо да предпочетем градински комплект

С градински комплект можете бързо и лесно да оформите красиво и уютно пространство, в което да прекарвате с наслада времето си. Покупката на комплект от градински мебели спестява време и усилия при търсенето на отделни елементи, които да съвпадат по стил и размери. Често покупката на градински комплект може да бъде по-изгодна, отколкото закупуването на отделни елементи. Предлагат се и специални пакети и намаления, които правят градинските комплекти по-достъпни.

Разнообрaзие от градински комплекти в DS Home

Oнлайн магазин DS Home предлага разнообразни по стил, дизайн и материал градински комплекти. Богатата колекция включва трапезни комплекти, лаундж комплекти, бар комплекти, бистро комплекти, бирени сетове, баварски комплекти, детски бистро комплекти, комплекти мека мебел, комплекти за тераса и т. н. Можете да избирате измежду комплекти от три, четири, пет, седем или повече части, като някои от комплектите мека мебел (диван, табуретки, маса, възглавници за сядане, за облягане и допълнителни възглавнички) надхвърлят 15 части. Потопете се в света на градинските комплекти на DS Home и изберете идеалния комплект за вашата градина. 

Коментари (0)

Няма коментари в момента
Продукта е добавен в любими