fbicon
×

Компанията инвестира в производство на перфорирани гипсови плоскости

Търсите модерно и сигурно строителство – добре познатата марка KNAUF има какво да ви предложи. Създадената преди повече от 90 години в Германия компания днес е лидер на пет континента, като разполага с изключително богата гама от висококачествени продукти, ориентирани към бъдещето. В KNAUF можете да откриете продукти, които присъстват в целия процес на съвременното строителство – от цялостни енергоефективни системи до материали за довършителни работи в интериора на сградите.

KNAUF предлага решения за перфектно оформление на дома, по-добра акустика и звукоизолация в помещенията, огнезащита, енергийна ефективност, обработка на повърхности, формиране на нови мансардни пространства, както и идеи за сглобяеми къщи. 

Системи за сухо строителство - решения за всеки

Системите за сухо строителство на KNAUF България се произвеждат в два завода – във Видин и в село Медникарово. Плоскостите са на гипсова и циментова основа и се използват както за изграждане на предстенни обшивки, преградни стени, окачени тавани, сухи и повдигнати подове, така и за монтаж на външни стени. Системите все повече се налагат като символ за качество и дълготрайност и модерно и сигурно строителство.

В завода във Видин се произвеждат гипсфазерни плоскости с висока плътност, якост, хомогенна структура и армировка, с приложение за сухи подове и стени, а в този в Медникарово – гипсови строителни плоскости. Акустичните, пожарозащитни, топло- и шумоизолационни качества на гипсовите плоскости на KNAUF предоставят възмoжност за многообразно приложение. Могат да се използват за облицовка на стени и тавани върху конструкция от метални профили, за преградни стени, предстенни обшивки, окачени тавани.

Перфорирани плоскости за по-чист въздух и красив дизайн

Най-новите инвестиции на компанията са във високотехнологични инсталации за производство на метални профили „Knauf Richter“ и перфорирани гипсови плоскости „Cleaneo® Akustik“ за по-чист въздух и красив дизайн. С KNAUF Cleaneo се постига перфектна акустика, независимо от геометрията и функцията на помещението. Акустичните плоскости предлагат дизайнерска визия с разнообразната си перфорация и подобряват климата в помещението благодарение на зеолита, който съдържат.

Компанията предлага и идеи за формиране на нови мансардни пространства и за ремонти и преустройства на съществуващи такива. Фасадните и преградни стени на KNAUF са с по-ниско тегло и имат високи звуко и топлоизолационни качества. По-тънки са и позволяват да се получи допълнителна използваема площ. Също така позволяват вграждане на плъзгащи се врати, които при отваряне се скриват в стените и така също се увеличава използваемата площ.

Плоскостите на KNAUF осигуряват огнезащита за метални и дървени конструкции и могат да се прилагат както в сухи, така и в мокри помещения. С тях могат да се правят обшивки на тавани и наклонени части, в които да се вграждат топлоизолационни материали, така че да се постигнат ниски показатели за топлопреминаване.

Продукти, ориентирани към бъдещето

Продуктовият каталог се допълва със смеси за лепене, фугиране и шпакловане, мазилки, саморазливни смеси, грундиращи и хидроизолационни продукти, сухи посипки, гипсови продукти, интериорни бои, ревизионни клапи, аксесоари и инструменти за монтаж, мазилко-полагаща техника, ленти, винтове и дюбели, препарати за почистване, поддръжка и защита.

Основен приоритет за компанията е сертифицираното производство с устойчиво ползване на природните ресурси. Плоскостите на бранда се произвеждат от натурален или PEA гипс, рециклирани хартиени отпадъци и вода. Както натуралният, така и PEA гипсът е напълно безопасен от здравословна и екологична гледна точка и с висока степен на чистота строителен продукт. Плоскостите на KNAUF са сертифицирани за биологична безопасност от Института по строителна биология в Розенхайм, Германия.

Коментари (0)

Няма коментари към момента